Barça

Passin i vegin

‘Messi10’. El Cirque du Soleil estrenarà dijous que ve, a Barcelona, l’espectacle que dedica al capità del Barça

Tot a punt perquè dijous vinent, 10 d’octubre, el Cirque du Soleil estreni mundialment Messi10 al Parc del Fòrum de Barcelona, l’única ciutat europea on es podrà veure. Ahir la premsa va poder tastar tres dels 20 números del xou, inspirat en la figura del capità del Barça, que es presentarà en un enlluernador espai de 65 metres de llarg per 60 d’ample: un camp de futbol reimaginat amb unes grades amb capacitat per a 3.100 butaques i dues enormes pantalles led de 2,5 metres d’altura i 11 de llarg. “Hem treballat les qualitats de Messi i les hem posat en contacte amb el món del circ”, va explicar el productor executiu de l’espectacle, Charles Joron. “Ajuntar l’esport amb el circ ha provocat un procés creatiu divertit”, va assegurar el director i guionista, Mukhtar O.S. Mukhtar. “Es tracta d’una exploració de les habilitats i la grandesa d’una llegenda viva de l’esport mundial com és Leo Messi. Ens han interessat més les seves qualitats que no pas la seva biografia”, va dir també.

Segons els seus creadors, Messi10 explora les claus que permeten aconseguir l’excel·lència en qualsevol disciplina. Sota el lema “hi ha un número 10 en cadascun de nosaltres”, l’espectacle es representarà en un ambient que mescla la grandesa dels estadis i la intimitat dels teatres, i explicarà la història d’un jove amb una ambició sense límits, capaç de superar tots els entrebancs per ser el millor 10 del món. Hi haurà dues parts de 45 minuts cadascuna, com en un partit de futbol, i els espectadors podran identificar les línies del camp, el cercle central i les porteries. Messi ha intervingut en el procés creatiu, subratllant la importància que per a ell va tenir el suport de la seva família. “No et rendeixis, un dia arribaràs a ser un dels millors futbolistes que hi hagi hagut mai”, recorda el xou que li va dir el seu avi. Tot plegat, amb un ambient musical en què ha tingut molt a veure un bon amic de Messi: l’exporter del FC Barcelona José Manuel Pinto, que avui és DJ i productor musical.

CHARLES JORON

“Hem posat en contacte les qualitats de Messi i el circ”, diu el productor executiu

NOMÉS AQUÍ

Barcelona serà l’única ciutat europea on es podrà veure l’espectacle
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)