Barça

Intentant arrencar

Brots verds. Després d’haver estat castigats per les lesions a l’inici de curs, Messi i Suárez comencen a agafar el ritme de competició. L’aturada els afavoreix per arribar al cent per cent

El Barça d’Ernesto Valverde s’havia caracteritzat, en les dues primeres temporades del tècnic extremeny a la banqueta, per començar la temporada com un coet. Set victòries consecutives en la lliga, va aconseguir el primer curs. La temporada passada va sumar 13 dels primers 15 punts en la lliga. Les coses han canviat en el tercer projecte de Valverde. L’inici no ha estat l’esperat. El Barça només va sumar 1 punt de 9 en les seves tres primeres sortides en lliga, fins que va guanyar, el cap de setmana passat, a Getafe. Amb tres victòries com a local, el conjunt blaugrana també ha patit en la Champions. Empat miraculós a Dortmund i victòria soferta contra l’Inter en un partit amb dues cares: amb una primera part en què els de Valverde haurien pogut ser golejats, i un segon temps més que notable, culminat amb dos gols de Luis Suárez i una gran jugada de Leo Messi, que va ser clar al final del partit, explicant que encara està intentat arrencar.

Ell ha estat un dels molts jugadors que s’han lesionat des que va començar el curs i han estat uns quants els jugadors que han assenyalat la pretemporada com a causa del mal inici de l’equip. Messi mateix va explicar, després del partit contra l’Inter, que no va ser la millor manera de preparar el curs, entenent que el club ha de fer diners.

Messi i Suárez

En la llarga nòmina de lesionats hi figuren noms importants, com Messi, Suárez, Dembélé i Jordi Alba. Que l’argentí només hagi jugat un partit sencer des que va començar el curs, el de dimecres contra l’Inter, és un dels motius que han penalitzat el rendiment de l’equip. L’argentí sap que encara està lluny del seu millor moment de forma, i sembla haver-se posat deures per a aquesta propera aturada de seleccions, que arribarà després del partit contra el Sevilla. “Havíem de guanyar l’Inter, era important per intentar ser primers de grup, que és el nostre objectiu. Ara és important guanyar el Sevilla per anar tranquils a l’aturada, que no es parli, i que nosaltres anem arrencant com a equip. Ens ha costat, però ara hem guanyat dos partits seguits. A poc a poc ens anirem trobant millor. Em falta ritme, com a tot l’equip, però aniran passant els partits i aniré millorant. Tenint minuts, aniré tenint més ritme”, deia el capità blaugrana després del partit contra l’Inter, en què el de Rosario, tot i no estar al cent per cent, ja va mostrar el seu talent amb una jugada de crac que va culminar Luis Suárez per consumar la remuntada.

Però no només Messi sembla que va creixent en els últims dies. També ho està fent Suárez, un altre jugador cabdal en el Barça. A l’uruguaià també li ha costat arrencar per culpa d’una lesió, però ja ha marcat cinc gols aquest curs, tres en els dos últims partits jugats pel Barça. Va arribar fi, Suárez, després de la copa Amèrica, però es va lesionar a Bilbao en el primer partit de lliga, jugat el 16 d’agost, i va tornar quasi un mes després contra el València, en què va marcar dos gols. L’aturada per la lesió no li va anar i fins i tot va rebre alguns xiulets d’un sector del públic en el partit contra el Vila-real. La reacció del davanter ha estat espectacular en els dos últims partits, demostrant que costarà molt enterrar-lo. Va obrir el marcador a Getafe i va marcar els dos gols de la remuntada contra l’Inter.

Com diu Messi, el Barça i els seus cracs tot just estan arrencant, tot i que ja fa un mes i mig que el curs va començar de manera oficial. La pretemporada i les lesions no han ajudat que l’inici hagi estat l’esperat, però el cos tècnic està convençut que l’aturada de seleccions pot anar molt bé. No només per recuperar futbolistes que encara són a la infermeria, també perquè altres acabin de fer la pretemporada que no van poder fer.

MESSI
78 intervencions
2 pilotes recuperades
7 pilotes perdudes
4 passades de mèrit bones
3 passades de mèrit dolentes
4 rematades
0 faltes comeses
3 faltes rebudes
0 gols
90 minuts
LUIS SUÁREZ
39 intervencions
1 pilotes recuperades
4 pilotes perdudes
0 passades de mèrit bones
4 passades de mèrit dolentes
3 rematades
1 faltes comeses
4 faltes rebudes
2 gols
90 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)