Barça

Toca anar cap amunt

Després de la remuntada contra l’Inter, el Barça necessita contra el Sevilla un altre triomf per tancar polèmiques, enfortir encara més la tendència positiva i millorar el joc

L’argentí va agafant la forma i s’enfronta a un dels seus equips preferits, al qual ha marcat 36 gols en 37 partits

Tornen Jordi Alba i Ansu Fati i entra Araujo

Després de remuntar contra l’Inter de Milà en la Champions, Leo Messi va sortir a parlar a la zona mixta. Simptomàtic. Abans del duel europeu, amb prou feines s’havia parlat de futbol durant la setmana, centrada únicament en la magnitud de les discrepàncies entre la plantilla i la junta directiva posades a la llum per les declaracions de Piqué a Getafe. Messi, capità i líder de l’equip, va sortir per posar fi a tota aquesta història i per fer una crida a la unitat per no posar en risc la bona harmonia necessària entre tots els estaments del club per poder complir amb els objectius, és a dir, arribar fins al final amb possibilitats d’assolir tots els títols.

I la lliga n’és un. I és el que marca la competitivitat d’un equip al llarg d’una temporada. I és en aquesta competició on el Barça ja s’ha deixat massa punts en el pitjor inici dels últims 25 anys. Sobretot pels nefastos partits fets fora de casa. Al Camp Nou, per contra, tot són victòries i algunes de convincents com les del Betis o el València. Però tampoc s’ha d’oblidar que en el primer temps contra l’Inter, el conjunt de Conte va donar una lliçó als blaugrana, que això sí, van saber reaccionar a temps en la segona meitat.

Un bon avís perquè el Barça avui contra el Sevilla prengui totes les precaucions i surti des del primer minut amb el futbol i la intensitat necessària per no haver de remar massa després. En quatre dels sis partits de lliga, el rival s’ha avançat en el marcador. Si fem cas dels jugadors, l’equip només pot anar a més després d’una arrencada a baixa velocitat per les deficiències de la pretemporada, les lesions i problemes futbolístics. Messi és un dels jugadors que entre una cosa i l’altre amb prou feines ha pogut preparar-se bé i tenir continuïtat. Però contra l’Inter ja va poder jugar els noranta minuts. Tenir-lo en bones condicions és clau perquè el Barça millori i consolidi aquesta bona dinàmica iniciada després del triomf a Getafe. Cal mantenir els bons resultats però també caldria veure passos endavant pel que fa al bon joc.

De cara al partit contra el Sevilla, el Barça recupera Jordi Alba, que podria tornar al lateral esquerre. Sinó, s’hi mantindrà Semedo amb Sergi Roberto a la dreta, la fórmula utilitzada últimament. La parella de centrals serà la formada per Piqué i Todibo. S’estrenarà aquesta temporada i té al davant una magnífica oportunitat per demostrar la seva qualitat. El duel contra el Sevilla serà per a ell una molt bona prova de foc. Hi ha la possibilitat de reubicar De Jong com a central –en l’Ajax hi havia jugat en alguna ocasió– però això suposaria una estocada mortal a la confiança de Todibo. També ha entrat en la llista Araujo, del filial.

Al centre del camp el ventall de possibilitats de Valverde continua sent enorme. Podria optar per donar continuïtat a la tripleta titular –Busquets, De Jong i Arthur– perquè es vagi consolidant encara més o bé introduir algun canvi, que podria ser Arturo Vidal, per premiar-lo pels seus bons minuts contra l’Inter, o bé Rakitic, per a qui sempre és especial enfrontar-se al seu exequip. Al davant, amb quasi tota seguretat, tornarà a sortir el trident Messi, Luis Suárez i Griezmann perquè cal continuar treballant en l’entesa entre tots tres. L’uruguaià sembla que ha recuperat la seva efectivitat i ja s’ha situat com el màxim golejador de l’equip davant de Griezmann, de qui encara s’espera molt més malgrat que s’ha de tornar a habituar a jugar a la banda. Messi s’enfronta a un dels seus equips predilectes, ja que ha marcat 28 gols al Sevilla en els 25 cops que s’han enfrontat en la lliga i en total són 36 gols en 37 enfrontaments. Ansu Fati ja ha deixat enrere les molèsties al genoll i serà una alternativa més per l’atac.

Els de Lopetegui tenen els mateixos punts que el Barça i han deixat bones sensacions en aquest inici. Els falta una mica de gol però són un equip sòlid, amb arguments per guanyar qualsevol partit. Fora de casa, a més a més, estan recollint millors resultats que no pas al Sánchez Pizjuán. La temporada passada el clàssic del Camp Nou va suposar la fi de Lopetegui com a tècnic del Madrid després d’aquell 5-1. El Sevilla també haurà de lluitar contra la història perquè fa disset anys (2002/2003) que no aconsegueix endur-se la victòria del Camp Nou.

MILLORES

L’arrencada ha estat difícil però les victòries estan donant confiança per progressar

TODIBO

El jove central francès té molts números per fer parella a l’eix amb Piqué

EL RIVAL

Són forts fora de casa, són intensos però no guanyen al Camp Nou des de fa disset anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)