Barça

Franco es queda sense medalles

Assemblea General Ordinària 2019. Acord per la retirada de les distincions honorífiques atorgades al dictador Francisco Franco

L’Assemblea General Ordinària 2019 que s’està celebrant aquesta tarda al Palau Blaugrana acaba de viure un dels moments més simbòlics i emotius de la jornada, en el punt 4 de l’ordre del dia. Els socis compromissaris del FC Barcelona han aprovat per amplíssima majoria la retirada de les distincions honorífiques atorgades en el seu dia al dictador Francisco Franco.

Concretament parlem de les medalles atorgades els anys 1951, 1971 i 1974. El debat feia anys que estava instal·lat en l’entorn blaugrana i finalment ha estat la junta presidida per Josep Maria Bartomeu la que ha fet el pas. “Tenen raó. Hem tardat massa temps a retirar aquestes distincions. Han passat moltes directives i han passat molts anys... El 2003 jo formava part de la junta de Joan Laporta i vam fer una revisió i no vam trobar la documentació oportuna. Ara tenim tota la documentació. Ha estat una revisió profunda i un treball extens de documentació de fotografies, textos... Ara és el moment adequat per fer-ho. Més val tard que mai”, ha dit el president.

L’aprovació de la retirada de les distincions a Franco no ha estat unànime. Dos dels socis compromissaris presents a la sala han votat en contra. Hi ha hagut 671 vots a favor i 7 vots en blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)