Barça

L’Assemblea tomba l’ús del vot electrònic

Assemblea General Ordinària 2019. Proposta d’implantació del vot electrònic

El punt sisè de l’ordre del dia de l’Assemblea General Ordinària 2019 del FCB s’ha convertit aquesta tarda, a ulls de molts dels socis compromissaris presents avui al Palau Blaugrana, en un “xou preelectoral” entre la junta actual i el futur candidat Víctor Font. L’objecte del debat: l’ús del vot electrònic. El rerefons: la cursa per la presidència.

Maria Teixidor, en representació del club, ha exposat en primera instància un extens argumentari en el qual deixava clar els inconvenients actuals de la implementació del vot electrònic. El club ha deixat clar el seu posicionament contrari a la proposta de Font al·legant també que la Llei de l’Esport actual tampoc ho permet. Però curiosament abans del torn de paraula dels socis, la junta ha avançat que hi votaria a favor. Paradoxa absoluta. Un moviment tàctic que cada soci haurà interpretat a la seva manera i que certament ha generat confusió a la sala.

Després ha estat el torn de paraula de Víctor Font, que tot i no ser soci compromissari, ha tingut veu durant l’assemblea: “Vinc a representar més de 5.000 socis que durant els últims anys, des de la proposta feta en el seu dia per Jordi Majó, s’han pronunciat a favor a l’ús del vot electrònic. La nostra proposta demana a la junta actual que faci un petit retoc estatutari perquè tan bon punt la Llei de l’Esport ho permeti, aquest pugui usar-se com una eina més. Volem una alta participació en les eleccions i volem també que el soci pugui opinar sobre aspectes tant transcendents com una reforma de l’escut, les noves samarretes, l’Espai Barça...”. “Som al segle XXI estem en un món tecnològic. El govern francès fa ús del vot electrònic des del 2009 perquè tots els residents fora de França puguin exercir el seu vot. L’Estat de Florida, també. El vot electrònic és una realitat. Aquí a l’estat espanyol moltes institucions fan ús del vot electrònic del vot electrònic com a complement al vot presencial. Si aquesta és la realitat, perquè no ha passat fins ara? Si fem com em proposava el senyor Cardoner, que esperéssim a què la Llei de l’Esport ho aprovi, que esperem un cop passada les eleccions... potser els nets dels seus nets al final sí podran fer ús del vot electrònic”, ha explicat.

Aquesta ha estat la votació més ajustada de tota l’assemblea. Finalment, la proposta de Víctor Font no ha estat aprovada. 359 socis han votat a favor, 173 en contra i 67 en blanc. Per tal que la proposta tirés endavant calia l’aprovació dels dos terços de la sala, és a dir, 417 vots a favor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)