Barça

Piqué i Bonmatí, millors futbolistes catalans

Gala de les Estrelles del Futbol Català. El central barceloní i l’atacant de Sant Pere de Ribes seran guardonats amb la màxima distinció individual del futbol català dilluns que ve

El Barça serà el gran protagonista de la VIII Gala de les Estrelles del Futbol Català, que se celebrarà dilluns vinent a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. Gerard Piqué i Aitana Bonmatí, dos jugadors del conjunt blaugrana, rebran la màxima distinció individual després que el jurat, format per 40 personalitats del futbol del país, deliberés i determinés els premis en onze de les dotze categories, totes menys la de millor gol, que es decidirà per votació popular el mateix dilluns.

Piqué agafarà el relleu de Granell, que el curs passat va ser designat millor jugador català. El central barceloní competia amb Marc Roca i Marc Bartra, i es va endur el 67,44% dels vots del jurat, reunit ahir a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. Bonmatí va guanyar amb el mateix percentatge i es va imposar així a la blaugrana Alèxia Putellas i a Berta Pujadas (Espanyol).

Dos jugadors del planter blaugrana també van ser premiats com a futbolistes amb més projecció. Riqui Puig, actual futbolista del Barça B, i Laia Aleixandri, central de l’Atlético, s’emportaran el guardó.

Pel que fa al millor tècnic, Guardiola es va imposar en les votacions amb un 72,1%, per sobre de Rubi (Espanyol, ara al Betis) i Lluís Cortés (Barcelona femení). Quant als màxims golejadors catalans, Gerard Deulofeu (Watford) s’endurà el guardó gràcies a les deu dianes que va marcar el curs passat. Alèxia Putellas, amb 16 gols, serà premiada en categoria femenina. El jurat, a més, donarà el premi d’honor ex aequo a l’Espanyol, pel seu retorn a la competició europea, i també a l’àrbitre barceloní Alfonso Javier Álvarez Izquierdo, retirat el 2018 i que ha completat una trajectòria de 116 partits xiulats entre primera, copa, segona i segona divisió B.

En futbol sala, les distincions se les enduran la seleccionadora espanyola Clàudia Pons com a millor entrenadora, Dídac Plana (Barça) i Berta Velasco (Penya Esplugues).

Millor jugador Gerard Piqué
Barcelona
Millor jugadora Aitana Bonmatí
Barcelona
Millor entrenador Pep Guardiola
Manchester City
Màxima projecció Riqui Puig
Barcelona
Màxima projecció Laia Aleixandri
Atlético de Madrid
M. golejador Gerard Deulofeu
Watford
M. golejadora Alèxia Putellas
Barcelona
M. jugador (f. sala) Dídac Plana
Barcelona
M. jugadora (f. sala) B. Velasco
Penya Esplugues
Millor tècnic (f. sala) Clàudia Pons
Selecció espanyola
Millor àrbitre Xavi Estrada
Col·legi lleidatà
P. del jurat Espanyol i Álvarez Izquierdo
El retorn a Europa del conjunt blanc-i-blau, i l’àrbitre català, retirat el 2018.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)