Barça

“La meva idea és acabar en el Barça”

Messi. El crac blaugrana parla del present, el passat i el futur en una entrevista a RAC-1

Leo Messi ha concedit una àmplia entrevista al programa El Mon de Rac-1. Ha parlat de passat, present i futur. Aquestes són les seves millors frases.

MOMENT COMPLICAT

Van ser els anys 2013 i 2014. Amb tot el problema amb Hisenda. Va ser molt difícil per ami i la meva família, molta gent opinava sense saber i una part de la pemsa tampoc va ajudar. Anaven a per mi, com exemple, i després per tots els esportistes. Vaig tenir al cap marxar, no pel Barça, volia marxar d’Espanya perquè em sentia maltractat. No em van faltar ofertes.

EL BARÇA ACTUAL

Ens ha costat arrencar, però tenim una plantilla amb grans jugadors per guanyar-ho tot. És la idea. Els últims anys hem tingut sempre bones plantilles, però hem caigut en la Champions per culpa nostra.

LA CONTINUÏTAT

Si em volen, jo encantat de seguir aquí i la meva idea és continuar aquí molt anys. No hem parlat encara de renovació, pel que sé. Jo em mantinc al marge, però no hi haurà problemes. La meva idea i de la meva família és acabar aquí per com estic al club, perquè la família està molt bé a la ciutat, perquè nio li vull canviar als meus fills les amistats. La idea és quedar-me aquí sempre a viure. Sempre havia tingut la idea de jugar a Newell’s i a Argentina, però s’ha de pensar més en la família.

GRIEZMANN I NEYMAR

No és fàcil venir a jugar al Barça per la gent que no coneix el mètode. S’ha d’acostumar a jugar d’una manera diferent. Griezmann ho farà perquè té molta qualitat i és intel·ligent. És mentida que no el volia, vaig dir que era dels millors, mai vaig tenir cap inconvenient. Volia que vingués Neymar pel mateix motiu. És desequilibrant, dels millors del món, però entenc que es mirava per tot el que l’envolta, per com va marxar, i sabia que era complicat que tornés. Quan vaig dir que no sabia fins on s’havia aribat, no era un pal a la directiva. Realment, no ho sabia. Només sabia el que parlava amb ell. Està penedit d’haver marxat, al poc temps ja sabia que s’havia equivocat. Vaig pensar que aniria al Madrid si no venia aquí perquè ell volia marxar de París i pensava que Florentino faria alguna cosa. No descarto res en el futur, tampoc que vingui al Barça.

VALVERDE

La derrota contra el Liverpool va ser culpa nostra, ja ens havia passat a Roma. Ens vam bloquejar, ens va venir al cap el partit de Roma. No crec que fos cosa de l’entrenador. El cub va decidir que continuava i per a mi i el vestidor va ser una alegria. Tenia el nostre suport, com el tenia Luis Enrique i els que van estar abans.

PIQUÉ

És una persona transparent i intel·ligent, que diu el que pensa sense que li preocupi que diran. És sincer i va sempre de cara, alegre i divertit. Em va sorprendre el que va dir, però el que porta molts anys en aquesta casa, sap que tots ho sabem tot. Jo no ho hauria dit perquè és fer l’onada més gran, però ho va dir perquè ho va sentir. Ara estem units.

EL PODER DEL VESTIDOR

És obvi que els jugadors no manen, però és una cosa que es diu, com que jo prenc decisions. Hem d’aprendre a conviure amb aquestes coses encara que siguin mentida. Ens van consultar en temes com els de Griezmann o Neymar, si era bo per a l’equip. Nosaltres opinem pel bé de l’equip, però no prenem decisions.

L’EXPULSIÓ DE DEMBÉLÉ

Ens va sorprendre que ell ho entengués tan clar perquè li costa parlar castellà.

GUARDIOLA

La millor època de la meva carrera és l’època Guadiola i el pitjor els anys 2013 i 2014. Pel tema Hisenda i també perquè em vaig lesionar. E

XAVI

Tornarà aquí quan vulgui. Està formant-se i acabarà aquí i serà molt semblant al que va viure Guardiola.

LA CREU DE SANT JORDI

Sempre he parlat castella, no parlo català perquè no ho he fet mai, no ho faig fluït, els meus fills sí que el parlen perfecte. La Creu de Sant Jordi és impressionant. He guanyat molt títols individuals, però aquest és diferent, pel que és i perquè és tancar un cercle de la meva vida. He fet aquí la vida. Els meus fills són catalans, Mateo va néixer el dia 11 de setembre, més català, impossible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)