Barça

Decebut

Carles Aleñá va tenir la possibilitat de marxar cedit al Betis a l’estiu però el Barça no li ho va permetre malgrat que Valverde ara no compta amb ell gens ni mica

Va ser titular a San Mamés però no ha tornat a jugar més

Per una qüestió de número, era una evidència que seria al mig del camp on més competència hi hauria aquesta temporada al Barça. Hi ha set jugadors –Busquets, Arthur, De Jong, Sergi Roberto, Rakitic, Arturo Vidal i Aleñá– per ocupar únicament tres places, així que Valverde sempre està obligat a descartar-ne algun si no hi ha cap contratemps en forma de lesió o de sanció. Conscient d’aquesta situació, el club va buscar la sortida d’algun migcampista en el mercat d’estiu, però ningú va marxar. L’Inter no va arribar a la xifra que volia el Barça per Rakitic, ni tampoc se’l va poder incloure en l’operació Neymar al PSG. També es va especular amb alguna oferta per Arturo Vidal però no va passar d’això, de simples especulacions, perquè a les oficines del club de proposta concreta pel xilè no en va arribar cap.

Però per qui sí que va haver-hi interès va ser per Carles Aleñá. El Betis va demanar la cessió del jugador, però el Barça no el va deixar marxar. Rubi considerava que el migcampista de Mataró podia encaixar perfectament en el seu equip perquè és un jugador tècnic, amb facilitat per moure la pilota, amb bon xut i una gran capacitat d’associació. L’entrenador català sempre ha fet una aposta per dominar els partits i entenia que Aleñá podia convertir-se en una peça important, tenint en compte que s’havia format en les categories inferiors del FC Barcelona i que, per tant, domina aquesta forma de jugar com pocs.

Aleñá també veia amb molt bons ulls aquesta possibilitat perquè sabia que Rubi comptaria amb ell i que el Betis és un equip que practica un futbol atractiu. A més a més, la forma de marxar era a través d’una cessió, així que no quedaria desvinculat del club blaugrana. El Barça, però, va frenar aquesta opció. Possiblement confiava que hi hauria alguna sortida en la zona del mig del camp, o les condicions que li oferia el club verd-i-blanc no els van convèncer. Però no va marxar ningú i la situació de Carles Aleñá ara és força complicada perquè en el dia d’avui és l’últim migcampista de l’equip. Se sent entre decebut i enfadat.

A l’inici no semblava que acabaria sent així perquè va fer una bona pretemporada, demostrant les seves qualitats, fet que Valverde va valorar donant-li la titularitat en l’estrena en la lliga contra l’Athletic a San Mamés. El debut va acabar amb derrota per la mínima –gol d’Aduritz a les acaballes–, però la sensació és que Aleñá va pagar els plats trencats de la mala primera part de l’equip quan ni de bon tros va ser el que pitjor rendiment va oferir. Les seves xifres en aquell partit així ho demostren. Va fer tres passades de mèrit bones, tres de dolentes, va recuperar dues pilotes i només en va perdre una. No va intentar cap rematada a porteria, però sí que va fer una centrada. No són xifres per tirar coets, però comparades amb les dels seus companys aquell dia, van en la línia. Però el tècnic el va reemplaçar per Rakitic en la mitja part i no ha tornat a jugar. Ni en la lliga ni en la Champions.

El més dur per a Aleñá, però, és que gairebé ha desaparegut de la dinàmica de l’equip perquè en la majoria de partits no és que s’hagi quedat a la banqueta, sinó que ha quedat fora de la convocatòria. Des de la primera jornada, va entrar en les llistes en els partits contra el Vila-real i el Getafe, però en la resta s’ha quedat o bé a casa o bé a la grada. Contra l’Inter de Milà en la Champions també va estar entre els 20 convocats però va ser el jugador descartat el dia del partit.

Si la situació no canvia, i no sembla que ho hagi de fer perquè Arturo Vidal ara té més protagonisme, segurament Aleñá reclamarà que se li busqui una sortida quan s’obri el mercat d’hivern. Caldrà veure en aquells moments també què passa amb Rakitic, però és evident que el jove del planter no mereix seguir amb aquest ostracisme.

MISSATGE

Va entrar en la llista contra el Vila-real i el Getafe; en la resta, a la grada

LES XIFRES

3
passades de mèrit
bones va fer Carles Aleñá en el primer partit de lliga contra l’Athletic
45
minuts
ha jugat només el migcampista de Mataró aquesta temporada. Va ser en l’estrena de lliga

OFERTA DEL BETIS

Rubi considerava que podia ser un home important i Aleñá veia amb bons ulls la idea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)