Barça

Philippe Coutinho

Reactivat a Baviera

Després de fracassar en el seu any i mig al Barça, Coutinho sembla haver-se reconciliat amb el futbol a Munic i després de només dos mesos ja és un dels noms propis de la Bundesliga. El gran enigma: la seva regularitat

“El Barça és un club increïble, immens. És un club especial, diferent de tots. Per tot. Per història, per grandesa, per filosofia, per mètode i per pressió mediàtica. És igual que abans hagis jugat en grans clubs, aquí això no importa. És fonamental saber-se adaptar a tot això per triomfar. I si he vingut al Barça és precisament per triomfar i guanyar títols.” Són paraules de Philippe Coutinho del 12 de febrer del 2018, en una entrevista concedida a L’Esportiu. Feia poques setmanes que era a Barcelona però ell mateix va fer diana. Va encertar la tecla. Tenia la resposta. Adaptació, en efecte, el quid de la qüestió. Per triomfar al Camp Nou cal talent, sort i però també cal estar fet d’una altra pasta. Personalitat. Però una cosa és la teoria i l’altra la pràctica. I si una cosa va demostrar Coutinho en l’any i mig que va estar a Barcelona és precisament falta d’encaix a l’estil de joc de l’equip i al sistema de Valverde, i falta de sintonia i química amb el públic culer. Va caure de peu dret al vestidor i a la ciutat, però aquí el futbol no el feia somriure. Xiulat i trist.

Ara, Baviera li ha tornat la felicitat. Només dos mesos al Bayern de Munic i Coutinho ja és un altre. Ha tret rocs de la motxilla. Allunyat de la banda esquerra on va viure incrustat en la seva etapa al Barça, allà al Bayern Niko Kovac li ha donat la llibertat que el seu cos i sobretot el seu cap li reclamaven. Philippe juga alliberat. No només futbolísticament; en tots els sentits. Coutinho s’ha reconciliat amb el futbol i totes les crítiques rebudes a Barcelona s’han transformat en elogis a Munic. “Tots els que eren avui a l’estadi han vist el seu talent amb la pilota. És com si ballés amb ella”, explicava el mateix Niko Kovac després del seu partit contra el Paderborn.

El seu bon inici al Bayern li ha merescut també ser nominat entre els sis millors futbolistes de la Bundesliga del mes de setembre, juntament amb Robert Lewandowski (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern), Christian Günter (Friburg), Stefan Lainer (Gladbach) i Amine Harit (Schalke). Coutinho ha tingut participació directa en quatre gols del seu equip (2+2) i també ha donat una assistència en la Champions. Però si hi ha una dada que cridi especialment l’atenció és el fet que Coutinho sigui el segon millor home del seu equip en percentatge d’èxit en pilotes dividides (70% dels duels guanyats). Només el supera Jerome Boateng. La dada sorprèn tenint en compte que al Barça la falta d’actitud i intensitat en molts partits, les seves desconnexions i la seva fragilitat en el xoc havien estat alguns dels seus talons d’Aquil·les.

Emissaris del Barça ja l’han vist en directe en un parell d’ocasions. Coutinho està vigilat. Però ara mateix la idea del club no ha canviat i continua ferm el desig que el Bayern acabi exercint l’opció de compra que té sobre el jugador, igual com va fer el Dortmund amb Paco Alcácer. El Bayern té fins al 30 de juny per donar una resposta. El Barça esperarà. De moment, avui Coutinho de nou en acció. El Brasil de Tite té cita contra Nigèria a Singapur (14 h), després de l’empat de fa tres dies contra el Senegal (1-1).

2
gols
ha fet amb la samarreta del Bayern (contra el Colònia i el Paderborn)
3
assistències:
dues en la Bundesliga i la tercera en la Champions
30
de juny.
És quan acaba el termini. Abans d’aquesta data el Bayern ha d’haver decidit si es queda el futbolista en propietat a canvi de 120 milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)