Barça

Umtiti podria tenir els primers minuts a Ipurua

Recuperat. El francès encara no ha debutat aquesta temporada per culpa de les lesions al genoll i al peu

Si no passa res d’extraordinari, Samuel Umtiti podria estar disponible per a Ernesto Valverde per entrar en la llista de convocats per viatjar a Eibar i, en el cas que fos oportú, tenir els seus primers minuts aquesta temporada. Serien els primers en partit oficial amb el Barça després de cinc mesos. No juga en lliga des de la penúltima jornada de la temporada passada contra el Getafe al Camp Nou. Era el 12 de maig. Des d’aleshores, només presència en els amistosos d’aquest estiu. El tècnic va mantenir la sòlida parella que van formar Piqué i Lenglet en aquest començament, però és que, a més a més, Umtiti es va fer una fissura en el segon metatarsià que l’han tingut de cinc a sis setmanes de baixa. Va tornar de la concentració amb la selecció francesa pensant-se que només seria un cop però la seva malastrugança amb les lesions es va tornar a fer ben visible.

Aquests darrers dies ja ha pogut fer part de l’entrenament amb el grup i sembla que la lesió al peu està superada i també ha respost bé el genoll, el seu veritable tendó d’Aquil·les els darrers anys. El seu possible retorn arribaria en un bon moment perquè per jugar contra l’Eibar, el Barça tindrà les baixes de Piqué i Araujo, tots dos per sanció, i només disposa de Todibo i Lenglet. Umtiti, en principi, esperaria la seva oportunitat a la banqueta per si se l’acaba necessitant i en funció de com vagi el partit Valverde li podria donar alguns minuts perquè agafi ritme de competició.

Cal tenir en compte que el jugador francès fa massa temps que arrossega problemes físics per culpa del cartílag del seu genoll. La temporada passada només va poder jugar 15 partits i se’n va perdre 27 per culpa d’estar lesionat o de tenir molèsties. En qualsevol cas, no ha gaudit de certa continuïtat des que va decidir forçar el seu genoll per poder disputar el mundial, que França va guanyar. Abans de la competició ja es va perdre alguns partits i la temporada passada va ser duríssima. Malgrat els consells dels metges del primer equip que passés per la sala d’operacions, Umtiti sempre ha prioritzat els tractaments conservadors, que han funcionat a mitges. Fins i tot va anar uns dies a Doha, però aquell tractament tampoc no va sortir com s’esperava i encara va tardar un temps a poder jugar en condicions. Quan va tornar a estar disponible, però, Valverde va continuar apostant per Lenglet.

Aquest estiu, quan semblava que no tindria problemes al genoll, va arribar la fissura. Ara que ja està a punt de tornar, el que espera el club és que els problemes d’Umtiti, al que van voler vendre, s’acabin del tot.

FRÀGIL

La temporada passada només va disputar quinze partits per culpa del seu genoll

BAIXES

Valverde no podrà disposar ni de Piqué ni d’Araujo, per sanció

Rakitic, Arthur i De Jong s’incorporen a la feina

Els internacionals del FC Barcelona es van incorporant esglaonadament als entrenaments de l’equip un cop han acabat els seus compromisos amb les seves respectives seleccions. Si dilluns va ser Todibo qui es va reincorporar a la feina, ahir va ser el torn de Rakitic, Arthur i De Jong. Els disponibles del primer equip , juntament amb els jugadors del Barça B Iñaki Peña, Riqui Puig i Carles Pérez, que ha fet una part de treball amb el grup. Avui el Barça tornarà a entrenar-se. L’equip mirarà de mantenir la seva bona ratxa de resultats enduent-se la victòria en el partit contra l’Eibar a Ipurua. L’equip blaugrana, malgrat els bons precedents, no ho tindrà fàcil, perquè li sol costar entrar bé en els partits que disputa just després d’una aturada per seleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)