Barça

Confiades però prudents

Femení. El Barça s’enfronta al Minsk en l’anada dels vuitens de final de la Champions amb l’objectiu d’aconseguir un bon resultat al Johan Cruyff per afrontar la tornada amb tranquil·litat

Avui a les 19 hores, el Barça femení afrontarà el partit d’anada dels vuitens de final de la Champions contra el Minsk amb plena confiança però també amb la lògica prudència que implica qualsevol partit en la màxima competició continental. A priori, l’equip blaugrana és favorit, però tota precaució és poca. El conjunt bielorús és un vell conegut –es van enfrontar fa tres temporades–, però ha millorat moltíssim i ara és un equip amb molts més arguments. Precisament això és el que advertia el tècnic del Barça femení, Lluís Cortés. “No és gaire diferent, però sí que el Minsk és més bon equip del que era el 2016. S’ha reforçat i les que hi eren han millorat. No serà un partit fàcil, serà un rival complicat que espero que aquí vingui més a protegir-se, buscant contraatacar”, va afirmar el tècnic.

L’objectiu serà aconseguir un bon resultat a l’estadi Johan Cruyff per poder viatjar a Minsk amb tranquil·litat i no haver de jugar amb urgències: “Tenim de referent l’LSK de l’any passat. Jugàvem a casa l’anada i, en una molt bona primera part, ens vam situar 3-0 bastant ràpid, ens vam poder dosificar a la segona part i vam poder anar a Noruega amb l’objectiu de fer un gol per matar l’eliminatòria. El referent hauria de ser aquell, intentar fer una molt bona primera part, que la primera impressió sigui molt bona, amb un ritme molt alt i fer un coixí per anar a Minsk amb certa tranquil·litat.”

Aitana Bonmatí es va expressar en termes similars. Esperançada i confiada però prudent perquè entén que el Minsk ve a Barcelona amb ganes d’aconseguir un resultat positiu i que no ho posarà gens fàcil: “El Minsk ha evolucionat i el que ens espera dijous no serà igual que aquell dia. Sabem el que ens trobarem, suposem que el rival es tancarà i esperarà al contraatac. Hem jugat molts partits així i sabem com superar-ho. És molt important aconseguir un bon resultat a l’anada. Pretenem fer un molt bon partit dijous.” El partit és especial per a Bonmatí perquè va debutar contra el conjunt bielorús en la Champions: “Recordo especialment el partit de Minsk de fa tres anys perquè vaig debutar a la Champions i vam guanyar còmodament.”

Per al partit, el Barça té algunes baixes importants però podria recuperar Mapi León. Una de les absències és la de Lieke Martens. “En el cas de la Lieke Martens no hi ha un pla clar, és un tema de dolor al peu. Ja n’hi feia al mundial, on se li va fer una infiltració i se la va forçar. Cada cop li fa menys mal i de fet aquesta setmana ja ha estat corrent en una intensitat alta, i això és positiu perquè ella mateixa ja veu que està més a prop de tornar. No sabem quan serà, però sí que sabem que està millor que fa un mes”, va assenyalar Cortés.

El tècnic va treure importància a les baixes i va explicar que tenen una plantilla prou àmplia per suplir-les. “Les podem suplir. Tenim una plantilla d’alt nivell”, va concloure Bonmatí.

Hem d’intentar fer una bona primera part, amb un ritme molt alt i fer un coixí per anar a Minsk amb tranquil·litat
Lluís Cortés
Sabem el que ens trobarem, el rival es tancarà i esperarà al contraatac. Hem jugat molts partits així i sabem superar-ho
Aitana Bonmatí
No és gaire diferent però el Minsk és més bon equip del que era el 2016. S’ha reforçat i les que hi eren han millorat
Lluís Cortés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)