Barça

L’altre sextet de Leo

Messi, després de guanyar el ‘The Best’ 2019, recull la seva sisena Bota d’Or pels 36 gols marcats a la lliga la temporada passada i obre escletxa respecte a les quatre de Cristiano Ronaldo

L’acte d’entrega, celebrat un any més a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, va coincidir amb els quinze anys del seu debut en partit oficial

Un 16 d’octubre del 2004, Leo Messi debutava amb la samarreta del Barça en partit oficial. Ho feia amb el dorsal 30 a l’esquena i amb aleshores només 17 anys i 114 dies. Des de llavors, gols i més gols. Centenars. En total, 604 gols en 692 partits de blaugrana. Extraordinari. Molt ha plogut des d’aquell derbi contra l’Espanyol jugat a Montjuïc i que el Barça acabaria guanyant per 0-1 amb gol de Deco, precisament l’home a qui substituiria aquell dia Messi ja ben entrada la segona meitat. Han passat ni més ni menys que quinze anys des d’aquella icònica imatge. Ahir la fotografia va ser una altra. Ahir, també 16 d’octubre, l’argentí va recollir la seva sisena Bota d’Or. Sí, sis. Una barbaritat. Mai ningú en tota la història del futbol n’ha guanyat tantes. És la tercera guanyada de forma consecutiva i dues més ja que Cristiano Ronaldo (4). Aquell imberbe Messi del dia del debut oficial fa ja anys que va deixar pas al mite.

Messi recull de nou la Bota d’Or pels 36 gols marcats la temporada passada en els 32 partits de lliga que va disputar. Ni la lesió al braç que es va fer contra el Sevilla que el va deixar fora de joc durant unes quantes jornades, ni tampoc el fet que Ernesto Valverde el reservés en els últims partits del campionat, amb el títol sentenciat i pensant en clau Champions, va impedir que Messi s’erigís una vegada més com el màxim golejador del futbol europeu. Li van sobrar jornades i li van sobrar gols. Només el francès Kylian Mbappé (PSG), amb 33 gols a la Ligue1, va aconseguir plantar-li cara. A la Seria A, l’italià Fabio Quagliarella (Sampdoria) en va marcar 26 i el colombià Duván Zapata (Atalanta) en va marcar 22.

El crac del Barça va fer acte de presència a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm vestit per a l’ocasió. Elegància extrema i acompanyat en tot moment per la seva esposa Antonella Roccuzzo i per dos dels seus tres fills, Thiago i Mateo. Dilluns, Gerard Piqué i Aitana Bonmatí no van poder recollir el premi com a millors futbolistes catalans de l’any perquè la federació catalana de futbol, amb excel·lent criteri i previsió, havia decidit cancel·lar la Gala de les Estrelles perquè aquell dia es va fer pública la sentència dictada pel Tribunal Suprem. El Barça i molts altres clubs del teixit esportiu català han aturat agendes institucionals aquesta setmana com a mostra de rebuig a la resposta judicial. No va ser el cas de la cerimònia d’entrega de la Bota d’Or.

El president Josep Maria Bartomeu va encapçalar la comitiva blaugrana. També hi van ser presents els directius Javier Bordas, Xavier Vilajoana i Silvio Elías, el CEO del club Òscar Grau i els responsables de l’àrea esportiva, Éric Abidal i Ramon Planes. També Guillermo Amor. De la primera plantilla la representació va quedar reduïda a dos noms: Luis Suárez i Jordi Alba.

Poc quòrum en clau vestidor en comparació amb altres ocasions. Fins i tot la plantilla sembla avorrida de veure sempre la mateixa estampa. Guanyador etern. L’argentí sí que va tenir paraules cap als seus companys: “Moltes gràcies a tots. Aquí avui estan presents Luis i Jordi. Sense els meus companys tots aquests premis serien impossibles. Això és part de tots. El premi el rebo jo però és un reconeixement a tot el vestidor per la bona feina feta”, va expressar Messi. Menció als companys i menció als objectius que es marca aquesta temporada. Discurs en la línia del seu parlament el dia del Gamper contra l’Arsenal: “La Champions és especial, ja ho sabem. Tots els anys la volem guanyar, però la lliga és la prioritat. Si estàs bé a la lliga, estàs bé a la Champions i la copa. La lliga és el més important.”

L’hegemonia de Leo Messi en el planeta futbol es fa evident damunt la gespa partit rere partit des de fa anys i també queda palesa, una vegada més, fent una ullada al palmarès d’aquest guardó. En l’última dècada el dorsal 10 del Barça ha guanyat sis Botes d’Or de les últimes deu i només el seu amic i veí Luis Suárez (2013/14 i 2015/16) i el seu etern rival Cristiano (2010/11, 2013/14 i 2014/15) han pogut treure el cap en alguna ocasió.

Guanyador de l’últim premi The Best i guanyador de l’última Bota d’Or, Leo Messi truca amb força a la porta de la Pilota d’Or. Ja ho veurem. L’argentí somia també aquest altre guardó en l’aspecte individual i el triplet en l’aspecte col·lectiu. De moment, el que ja té és el seu particular sextet de Botes d’Or. El gol de falta en l’últim partit contra el Sevilla, el primer esglaó en el camí cap a la setena.

El Barça, per cert, ja suma vuit Botes d’Or en el seu historial. Als sis guardons de Messi, s’hi han de sumar la Bota d’Or guanyada per Luis Suárez la temporada 2015/16 –l’anterior va ser amb el Liverpool– i la guanyada per Ronaldo el curs 1996/97.

237

gols

repartits en 6 Botes d’Or

LES FRASES

Sense els meus companys tots aquests premis serien impossibles. Això és part de tots. El premi el rebo jo, però és un reconeixement a tot el vestidor per la bona feina feta
La Champions és especial, ja ho sabem. Tots els anys la volem guanyar, però la lliga és la prioritat. Si estàs bé a la lliga, estàs bé a la Champions i la copa. La lliga és el més important
Leo Messi
Messi
36 gols (Temp. 18/19)
Messi
34 gols (Temp. 17/18)
Messi
37 gols (Temp. 16/17)
Luis Suárez
40 gols (Temp. 15/16)
Cristiano
48 gols (Temp. 14/15)
Suárez i Cristiano
31 gols (Temp. 13/14)
Messi
46 gols (Temp. 12/13)
Messi
50 gols (Temp. 11/12)
Cristiano
40 gols (Temp. 10/11)
Messi
34 gols (Temp. 09/10)

Thiago i Mateo van entregar el premi al seu pare

De l’emotivitat dels ‘seus’ nens del SJD Pediatric Cancer Center protagonistes en la cerimònia del 2018 a la màgia del circ del 2019. Una de les sorpreses de l’acte celebrat ahir a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm va ser la petita actuació que un contorsionista del Cirque du Soleil va fer damunt l’escenari i que va aconseguir deixar bocabadats tots els assistents, en especial els dos fills de Messi, absents en la inauguració de l’espectacle ‘Messi10’ feta la setmana passada al Parc del Fòrum. Precisament, Thiago i Mateo van ser els encarregats d’entregar-li la Bota d’Or al seu pare i posteriorment el mateix Messi va col·locar el premi dins d’un número 6 gegant que hi havia damunt de l’escenari, on també hi eren els cinc guardons guanyats anteriorment per l’argentí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)