Barça

De Jong, un jugador de qui tothom s’enamora

Imprescindible. El migcampista holandès, intocable per a Valverde, no para de rebre elogis i fins i tot va marxar del camp de l’Eibar aplaudit pel rival

Ronaldinho al Bernabéu, Messi al camp del Betis i Cazorla al Camp Nou. Són només tres exemples de futbolistes que han marxat entre aplaudiments d’estadis rivals per mèrits futbolístics o per trajectòries exemplars. Possiblement en trobaríem molts més, però aquests són dels més recents i tenen el Barça com a nexe en comú. Després del partit entre l’Eibar i el Barça, però, a aquesta llista caldrà afegir-hi Frenkie de Jong.

El migcampista holandès va deixar el terreny de joc en el minut 79 entre aplaudiments del públic d’Ipurua, afició noble que va saber valorar la magnífica actuació del futbolista en un escenari que segurament li recordava els estadis petits i de gran ambient de la lliga holandesa. “Ha estat espectacular, una gran sensació. Estic agraït i només puc donar les gràcies”, va assenyalar després del partit. També es va endur elogis d’Ernesto Valverde. “Està fent un gran inici de temporada. Ens dona molt pel seu desplegament físic. No para. I així li ho han reconegut.” Les seves xifres contra l’Eibar van ser per emmarcar. En només 79 minuts, va fer cinc passades de mèrit bones i dues de dolentes, va recuperar vuit pilotes i només en va perdre tres. Va fer una bona centrada i va refusar dues pilotes, al marge de ser objecte de dues faltes.

Unes estadístiques que confirmen la línia ascendent de De Jong, un dels jugadors intocables per al tècnic, que l’ha alineat en tots els partits oficials i en set dels quals ha completat tot el matx. L’holandès és el que el mig del camp del Barça necessitava per impulsar la renovació que es demanava. Joventut i frescor de cames i un autèntic migcampista total, perquè domina tots els registres del joc. Té capacitat d’associar-se per jugar en curt, té una facilitat d’arrencada espectacular per desfer-se de rivals en la pressió, té visió de joc i treballa com ningú en les tasques menys agraïdes. El seu físic privilegiat té un valor incalculable a l’hora de recuperar i d’anar a la pressió. Ningú dubta que el seu fitxatge ha estat un encert i que tenia raó el club quan el va qualificar d’estratègic. De Jong està cridat a marcar una època al Barça.

LA REACCIÓ ALS APLAUDIMENTS A DE JONG

[Aplaudiments de l’afició rival] Ha estat espectacular, una gran sensació. Estic agraït i només puc donar les gràcies
Frenkie de Jong

CLAU

Està fent un gran inici de temporada. Ens dona molt pel seu desplegament físic. No para. I així li ho han reconegut
Ernesto Valverde

LA XIFRA

Domina tots els registres i ja ha demostrat que és la renovació que l’equip requeria
5
passades de mèrit
bones va fer el migcampista holandès en el partit contra l’Eibar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)