El Barça resisteix i suma tres punts d’Or en la visita a Praga (1-2)

Champions. L’equip de Valverde guanya al camp de l’Slavia, amb un gol de Messi i un altre en pròpia porta d’Olayinka, en una acció generada per Suárez

Partit elèctric a Praga entre l’Slavia i un Barça, que amb la victòria d’avui per 1-2 se situa líder del seu grup de la Champions, amb 7 punts. Partit vibrant i tres punts d’or.

El Barça s’ha avançat ben aviat, ja en el minut 3 de partit. El 0-1 ha nascut d’una gran recuperació de Messi en zona d’atac, magnífica connexió amb Arthur i excel·lent definició de l’argentí al primer toc després de la devolució del brasiler. Bé el Barça en la pressió alta, bé Arthur contemporitzant i posant la pausa en la frontal, i bé Messi definint de primeres. Gran gol.

L’equip de Valverde ha disposat de més oportunitats de gol, però ni Luis Suárez, ni Messi, ni De Jong han pogut ampliar distàncies abans del descans. Tampoc l’Slavia ha trobat el premi del gol en els primers quaranta-cinc minuts. El motiu: Marc-André Ter Stegen. Partidàs del porter alemany una vegada més. Un mur. Tres aturades de mèrit a Zeleny (19’), Masopust (35’) i Olayinka (36’). Especialment brillant ha estat la primera intervenció, traient amb els peus el xut de Zeleny.

L’Slavia ha sortit molt fort després de la represa, buscant amb atreviment la porteria del Barça, i ha fet diana en una de les primeres aproximacions. Premi pel lateral Boril, que amb un xut de puntera ha batut Ter Stegen al minut 50. L’alegria als txecs els ha durat set minuts. El temps que ha tardat el Barça a fer l’1-2: Messi ha servit una falta, Suárez l’ha caçat al segon pal i la pilota, després de tocar en el cos d’Olayinka, ha acabat al fons de la xarxa. Gol en pròpia porta.

Dembélé, Arturo Vidal i Rakitic han estat els homes escollits per Valverde per aportar aire fresc en una segona meitat de ritme altíssim. I és que l’Slavia mai ha perdut la cara al partit. El Barça s’ha trobat el partit que havia pronosticat Valverde, amb un rival intens fins a la sacietat i sortint ràpid a la transició, acumulant molts homes en atac, i l’equip ha sabut patir i resistir quan els txecs més han mossegat.

Al final, feina feta, tres punts més, lideratge i a descansar fins dimarts vinent, dia en què el Valladolid de Sergio González visitarà el Camp Nou.