Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

La paciència té un límit

Sense Luis Suárez per lesió quedava una vacant a la davantera del Barça per enfrontar-se a l’Slavia de Praga. Ernesto Valverde tenia diverses alternatives. Podia donar la plaça a Dembélé, Ansu Fati o Carles Pérez. Possiblement els dos últims s’ho haurien merescut més pel rendiment ofert aquesta temporada, però van pesar els galons i l’escollit va ser el francès. Tornava a l’equip després d’haver complert els dos partits de sanció en la lliga per la seva expulsió amb vermella directa en el partit contra el Sevilla i després de quedar fora de la convocatòria contra el Llevant per decisió tècnica, en el que va semblar un petit toc d’atenció per part del tècnic. També va transcendir que en els últims entrenaments havia notat algunes molèsties als isquiotibials.

En qualsevol cas, Valverde va fer-li confiança. Perquè mentre segueixi vestint de blaugrana, Dembélé és un actiu del club, el segon fitxatge més car de la història després de Coutinho i una inversió de la qual, com de la del brasiler, cal intentar treure el màxim rendiment. Però contra l’Slavia va tornar a fer un partit desconcertant. D’ell se n’espera que desequilibri, que trenqui els rivals amb la seva velocitat, que fixi els laterals que el marquin i que generi inseguretat en la línia defensiva rival. Doncs bé, res més lluny de la realitat. Totes les jugades que va intentar van acabar en no res i, com en moltes ocasions, va errar en la presa de decisions en moments decisius. El més destacat que va fer en el primer temps va ser una passada en profunditat a Semedo que va estar a punt d’acabar en gol. La resta, eslàloms que acabaven en pèrdues, i ni tan sols va buscar l’esquena de la defensa, tan avançada, del conjunt txec. En el segon temps va seguir sent intranscendent enganxat a la dreta i només se li recorda una acció de mèrit abans de deixar el seu lloc a Ansu Fati en el minut 65. Una passada picada cap a Sergi Roberto, que va fallar en l’un contra un amb el porter de l’Slavia. Però res més.

Un bagatge tristíssim per a un futbolista que el Barça pensava que podria marcar una època pel seu gran talent. Però que aquí s’ha vist amb comptagotes. Des que va arribar, en ell han predominat els actes de manca de professionalitat, com ara els retards o el fet de no cuidar-se prou, i el reguitzell de lesions que ha tingut. Ahir durant el canvi es va sentir algun xiulet des de la grada, que va contrastar moltíssim amb l’ovació que es va endur Ansu Fati. La paciència té un límit i Dembélé sembla que ja ha esgotat la d’un sector de l’afició blaugrana. Caldrà veure si també la de Valverde, en els propers partits.

27
intervencions
3
passades de mèrit bones
2
pilotes recuperades
9
pilotes perdudes
1
falta comesa
1
centrada malament
0
rematades
0
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)