Barça

Ase magre, ple de mosques

Valverde acumula maldecaps. A les crítiques rebudes pel mal joc, s’hi suma el degoteig de males notícies que arriben des de la infermeria. Setze lesions des del juliol. L’última, la recaiguda de Jordi Alba

“Del gos flac no s’apeguen més que puces.” “Ase magre, ple de mosques.” “No volies caldo? Doncs dues tasses.” Tant és. La que més agradi. Qualsevol de les tres dites serviria per definir l’espiral de negativitat i calamitats en què sembla que ha entrat definitivament aquest Barça. La saviesa del refranyer popular.

Ter Stegen va posar el dit a la nafra després de la visita a Praga de fa dues setmanes amb aquelles declaracions que no van acabar d’agradar dins el vestidor i en les quals ja advertia que calia parlar d’algunes coses de forma interna. Els dos últims partits, contra el Llevant i l’Slavia, no han fet res més que confirmar que l’alemany tenia bona part de raó i que aquest Barça no rutlla. La mala imatge de l’equip al Ciutat de València i la falta de reacció posterior en el partit de dimarts contra l’Slavia han accentuat un estat de preocupació que ja havia començat a aflorar només començar la lliga amb els disgustos de Bilbao, Pamplona i Granada. L’equip no transmet bones sensacions, i tot i ser líders en la lliga i a Europa, les carències en el joc són evidents i Piqué, Lenglet, De Jong i Valverde no van poder amagar-ho més dimarts a la nit a la zona mixta. Hi ha soroll en l’entorn i al vestidor hi ha inquietud.

El Barça viu des de fa dies instal·lat en la crítica, no sempre constructiva, i immers en la conseqüent i obligada recerca de respostes. Preocupa el joc. Potser no tant els resultats. I dins d’aquesta dialèctica de retrets i solucions, les maleïdes lesions han tingut la seva quota de protagonisme. Quota alta. Lesions i més lesions.

Feia anys que el Barça no patia una plaga de lesions tan exagerada com l’actual. Des de l’inici de la pretemporada ja han estat deu els futbolistes que han passat per la infermeria. Alguns, com ara Messi, Suárez, Jordi Alba, Junior, Dembélé i Umtiti, ho han fet dues vegades.

Suárez i Alba es perdran el partit de dissabte contra el Celta. L’uruguaià no va poder completar el partit contra el Llevant després de fer-se una segona lesió al soli de la cama dreta com la que ja es va fer en la jornada 1 a San Mamés. Va ser baixa contra l’Slavia i ho serà contra el conjunt gallec. L’últim a caure ha estat Alba. Recaiguda de la lesió que ja es va fer a Dortmund i que el va deixar fora de servei quatre partits. De nou, el maleït bíceps femoral de la cama esquerra.

El bíceps femoral també ha fet anar de corcoll Dembélé. En el seu cas a la cama esquerra. El francès va trencar-se a Bilbao, com Suárez, i es va perdre cinc partits per aquella lesió i un altre de propina (Getafe) per una sobrecàrrega als isquiotibials. Neto s’ha perdut cinc partits per la fractura a l’escafoide de la mà esquerra amb la qual va tornar de la pretemporada als Estats Units i que el va obligar a passar pel quiròfan, i Sergi Roberto, amb molèsties al genoll esquerre, no va viatjar a Praga. Unes molèsties tendinoses al genoll també van deixar Ansu Fati a la infermeria durant dos partits, i també Arthur ha hagut de parar per una contusió. Neto no ha estat l’únic fitxatge fet l’estiu passat que ha estat lesionat. L’altre nom ha estat el de Junior Firpo. Primer, distensió al lligament lateral intern del genoll esquerre i després una lesió muscular. Umtiti, client habitual en les últimes temporades, s’ha perdut ni més ni menys que deu partits dels quinze que ha jugat fins ara l’equip. Una fissura al segon metatarsià del peu dret el va deixar fora de combat entre cinc i sis setmanes i els seus eterns problemes de genoll han fet la resta. La baixa de Piqué contra el Dortmund per acumulació de targetes obligarà Umtiti a sortir de nou a escena com ho va fer a Ipurua contra l’Eibar, fent parella amb Lenglet.

Ni tan sols Messi ha pogut evitar l’infortuni de les lesions. Ell va ser el primer. Primer dia de pretemporada, i garrotada. Com Suárez, lesió al soli i absent durant les quatre primeres jornades de lliga. L’argentí també va perdre’s la jornada 7 per una elongació a l’abductor.

En total, setze lesions entre els mesos de juliol i novembre. La pitjor ratxa de tota l’era Valverde. Sumant tots els partits que s’han perdut els deu lesionats, la xifra arriba a les quaranta absències, tot i que la majoria han coincidit lògicament en espai i temps perquè l’equip només ha disputat quinze partits oficials.

16

lesions

entre deu homes

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)