Barça

Un encaix difícil

L’adaptació de Griezmann al sistema del Barça està costant més del previst. Connecta poc al camp amb els companys, en especial amb Messi, i li costa rematar

La seva actitud i predisposició és del tot irreprotxable

No és cap secret que aquest estiu les vaques sagrades del primer equip del Barça apostaven abans pel retorn de Neymar que no pas per l’arribada de Griezmann; un jugador que la temporada passada els va deixar a ells també amb un pam de nas quan va renunciar a incorporar-se a l’equip. No els va agradar la negativa i encara menys la manera com ho va fer, amb aquell vídeo anomenat La decisión i que també va generar controvèrsia entre alguns directius i l’afició. Messi pràcticament li havia donat la benvinguda al club i a l’equip i es va trobar amb una plantofada que no li va fer gens ni mica de gràcia.

A l’estiu ja es va apuntar que una de les feines que tindria Griezmann era aconseguir recuperar el feeling amb l’argentí. “No he rebut cap missatge de Messi però sí de Suárez, que em va donar la benvinguda”, va comentar el francès durant la gira pel Japó. Més endavant se li va tornar a insistir sobre la relació entre tots dos i Griezmann, sense fugir d’estudi, va admetre que ni ell ni l’argentí són de parlar gaire i que era “difícil” però que amb el pas del temps l’adaptació entre tots dos aniria millorant.

Però el que és una evidència és que l’encaix de Griezmann dins l’equip, a dia d’avui, no acaba de funcionar. La connexió amb els seus companys de davantera, i en especial amb Messi, no rutlla. Les dades de Carles Domènech de La Transmissió d’en Torquemada són clarividents. Només tres connexions de Messi cap a Griezmann en 90 minuts i una del francès cap a l’argentí –una centrada al minut 15 de la segona part–. Segons les xifres de la UEFA, en els quatre partits de Champions, entre els dos davanters, només s’han fet 18 passades, una xifra molt baixa respecte als altres membres de la davantera. Res a veure amb la química que Messi sí que té amb Ansu Fati, amb el qual va connectar en tres ocasions en només 26 minuts, o amb Luis Suárez, el seu millor aliat, amb el qui ja s’han fet 32 passades, i amb Dembélé, que ha jugat molt menys que Griezmann, també ha connectat 18 cops en els quatre partits europeus que s’han disputat.

El francès no acaba de trobar el seu lloc. Enganxat a la banda esquerra no participa gaire del joc i actuant com a referència pel centre tampoc va acabar de brillar. El seu sacrifici i la seva actitud, però, són irreprotxables. Ajuda en defensa com el que més i no cessa de moure’s buscant espais i fent desmarcades. El problema és que els seus companys no li veuen els moviments o no els acaben d’interpretar. I Griezmann, que és un golejador consagrat, està baixant els seus registres de manera flagrant. Per començar, encara no s’ha pogut estrenar en la màxima competició europea amb el Barça, i contra l’Slavia ni tan sols va poder rematar a porteria, ni a fora ni entre els tres pals. I ja són diversos els partits en què el davanter no posa a prova els porters rivals. No va xutar a porteria ni els minuts que va tenir contra el Valladolid, ni contra el Granada, ni l’Osasuna ni tampoc contra l’Slavia a Praga. Griezmann ha participat en quinze partits en les dues competicions i només ha rematat 17 cops –entre fora i entre els 3 pals–. Poquíssim.

Griezmann ha fet quatre gols aquesta temporada –Betis (2), Vila-real i Eibar– però d’ell se n’espera molt més. És feina d’Ernesto Valverde fer-lo encaixar en l’equip. Quan ho aconsegueixi, totes aquestes estadístiques milloraran.

BAGATGE POBRE

17
rematades
ha fet Griezmann en els 15 partits que ha disputat aquesta temporada.

POCA QUÍMICA

18
passades
s’han fet entre Griezmann i Messi en els quatre partits que han jugat en la Champions.

Deschamps no està preocupat

El seleccionador francès, Didier Deschamps, està tranquil amb la situació de Griezmann en el Barça. “No estic preocupat en absolut. És al Barça perquè té el talent i la qualitat. Necessita adaptar-se als jugadors i al sistema tàctic. És molt generós amb el seu joc i les seves qualitats l’ajudaran a adaptar-se.” El tècnic l’ha convocat a ell i a Lenglet per als dos propers partits classificatoris per l’Eurocopa. Umtiti i Dembélé, per contra, s’han quedat fora de la llista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)