Barça

Amistós benèfic a Cartagena

El Barça juga avui en territori Vox un partit contra el Cartagena per ajudar els damnificats per les riuades causades per la DANA

Visita una regió que va aprovar al seu Parlament una moció per un nou 155 a Catalunya

“Desitjo que a cap espectador se li acudeixi xiular a un equip que ha ofert la seva ajuda a persones que ho necessiten. Espero que ningú vingui a fer l’ase. Cal rebre al Barça com es mereix per venir a donar un cop de mà, tingui la ideologia que tingui com a club.” Són paraules de Francisco Belmonte, president del FC Cartagena. Discurs des del seny i una crida a la cordialitat i al civisme. Un moviment d’anticipació en tota regla. O el que és el mateix: la tireta abans de la ferida, vaja. Però és que segurament poques vegades un partit benèfic s’ha emmarcat en un context tan convuls i tens. Futbol i solidaritat enmig d’un xoc flagrant d’ideologies. Això és el Cartagena-Barça d’avui (19 h).

El Barça jugarà aquest vespre a l’estadi Cartagonova un partit solidari per ajudar a les prop de 30.000 persones afectades per les riuades que van castigar el mes de setembre la regió murciana. Tota la recaptació del partit anirà destinada a les víctimes de la DANA. Fins aquí, tot correcte i elogiable per les dues parts. El gran quid de la qüestió serà veure com serà la rebuda al club blaugrana. I és que a ningú se li escapa que els valors que ha representat històricament un club com el Barça es troben a les antípodes de la ideologia política que impera a la regió de Múrcia. Un club de futbol que ha condemnat enèrgicament la sentència del Tribunal Suprem i que ha exigit la llibertat dels presos polítics, i que recentment també ha retirat les medalles i insígnies concedides en el seu dia al dictador Francisco Franco, jugarà avui en una regió que va aprovar al seu Parlament l’aplicació immediata de l’article 155 a Catalunya. El Barça jugarà avui en territori Vox. El partit ultradretà presidit per Santiago Abascal va guanyar el 10-N les eleccions a Cartagena amb 31.162 vots, amb més de 8.000 vots d’avantatge respecte al PP. A l’abril havia estat el PSOE qui havia guanyat les eleccions allà (23,2%).

El portaveu del Barça, Josep Vives, posava dies enrere el focus en el caràcter benèfic d’aquest partit, però aficionats de tots dos clubs veuen amb certa incredulitat la disputa d’un partit amb una evident flaire d’incongruència.

Aquesta serà la setena vegada que s’enfrontaran el Cartagena i el Barça. L’últim precedent va ser en els setzens de final de la copa del Rei de la temporada 2013/14. En aquella eliminatòria, en el partit d’anada jugat a l’estadi Cartagonova el Barça va guanyar per 1-4, amb gols de Cesc i Dongou i un doblet de Pedro Rodríguez.

El Barça arriba al partit com a líder del seu grup en la Champions i també com a primer classificat en la lliga, empatat a punts amb el Real Madrid. També és líder el Cartagena en el seu grup de segona B, després de dotze jornades. Ernesto Valverde s’ha emportat cap a Múrcia vint-i-dos futbolistes, però només sis del primer equip. Piqué, Dembélé, Sergi Roberto, Aleñá, Junior Firpo i Neto, amb l’afegit de Carles Pérez, han entrat en una convocatòria formada majoritàriament per futbolistes del planter. Es queden a Barcelona, per contra, Samuel Umtiti, aparentment per decisió tècnica –el club no ha emès cap comunicat mèdic al respecte–, i Rakitic, amb molèsties al tendó d’Aquil·les.

Cas Rakitic

Iván Rakitic ha deixat de ser un fix per a Valverde i viu moments difícils anímicament. “Quan a la meva filla petita li trec una joguina se sent trista. Jo em sento igual. M’han tret la pilota.” “Entenc i respecto les decisions de l’entrenador i del club, però crec que he donat moltíssim en aquests cinc anys i escaig que ja porto aquí. I el que vull és poder seguir gaudint i això és el més important per a mi. Tinc 31 anys, no en tinc 38, i em sento en el meu millor moment”, afirma. Aquest fragment és un extracte de l’entrevista concedida per Rakitic al programa Universo Valdano, que s’emetrà demà a #Vamos de Movistar.

A diferència del Barça, que jugarà sense els seus internacionals, el Cartagena podrà disposar de la majoria dels seus habituals. Partit especial per a l’exblaugrana Sergio Ayala i per al brasiler Lucas de Vega, cedit actualment pel Barça al club murcià.

LA DADA

3
catalans
militen en el Cartagena: Quim Araújo, el porter Marc Martínez i l’exblaugrana Sergio Ayala.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)