Barça

Enmig de les estrelles

Durant quatre mesos en la dinàmica del primer equip, el jove extrem de Granollers ha fet mèrits per continuar entre els grans

La irrupció d’Ansu Fati ha deixat en segon pla la seva interessant aportació

Una de les millors notícies que han pogut celebrar els culers aquesta temporada és, sens dubte, l’aparició de dos davanters de gran nivell procedents de la Masia, com són Ansu Fati i Carles Pérez. De moment, el primer ha centrat tota l’atenció mediàtica, per la seva qualitat i, sobretot, per la seva precocitat. Ha estat una irrupció tan potent, la del futbolista d’origen africà, que ha fet ombra a la no menys interessant aparició de Carles Pérez. I el cas és que ja fa quatre mesos que l’extrem de Granollers participa de la dinàmica del primer equip amb un rendiment tan bo que li ha fet merèixer, a més de la confiança d’Ernesto Valverde, la renovació fins a l’any 2022. De fet, no és la primera vegada que Pérez creix envoltat dels elogis a un altre company que, per diferents motius, enlluerna més que ell. Des que va arribar al futbol formatiu blaugrana, quan era cadet, li ha passat amb Carles Aleñá, amb Jordi Mboula, amb José Arnáiz…

“Em recordo del que he treballat i les etapes que he cremat des de ben petit, per arribar on soc”, comentava el 6 de novembre passat, durant la presentació del futbol base blaugrana. “Els dos dies més feliços de la meva vida són el del debut en el Barça i el del meu primer gol”, va dir també. I és que Carles Pérez és el resultat d’una feina silenciosa, pacient i, sobretot, persistent. Aquest debut en el primer equip, que tan feliç el va fer, per exemple, va tenir lloc en l’última jornada de la temporada passada, a Eibar (2-2), i premiava l’aposta tossuda que ha fet pel club de la seva vida. Després d’una destacable temporada en el filial, no li van faltar ofertes per marxar, alguna de les quals difícil de refusar, però ell està decidit a triomfar com a blaugrana. Per això, Ipurua i el 19 de maig del 2019 seran per sempre un lloc i una data inesborrables per a ell.

Després va arribar la pretemporada i les circumstàncies van afavorir que Valverde li donés una oportunitat que no va desaprofitar: va pujar a l’avió del primer equip per viatjar a la gira asiàtica i encara no n’ha baixat. Els dos gols al Vissel Kobe, els quinze minuts a San Mamés, la titularitat contra el Betis, el primer gol en partit oficial… “Estava una mica nerviós abans de començar el partit. Complia un somni que tinc des de ben petit: debutar al Camp Nou, amb l’estadi ple. I marcar el primer gol allà va ser una sensació indescriptible”, diria unes setmanes més tard a TV3, en unes declaracions en què reconeixia que no s’esperava jugar tant. “Aquí hi ha els millors davanters del món”, subratllava. “Mantenir-se costa més que arribar”, també va matisar. El cas és que Carles Pérez ha participat en set dels dotze partits de lliga i que tot fa pensar que, per molt que estigui al mateix vestidor que Messi, Luis Suárez, Griezmann i Dembélé, continuarà progressant en el primer equip.

ELS NÚMEROS EN EL PRIMER EQUIP

8
partits
ha jugat a primera divisió amb el Barça: un la temporada passada, el del seu debut, i set aquesta

EL PROTAGONISTA

1
gol
ha marcat: va ser contra el Betis, al Camp Nou, en la segona jornada de lliga (5-2)
472
minuts
ha disputat, en total, amb el primer equip blaugrana, en què ha estat cinc vegades titular
Els dos millors dies de la meva vida són el del debut, contra l’Eibar, i el del primer gol, contra el Betis
Carles Pérez

Avui jugarà amb el filial, contra el Cornellà, a l’estadi Johan Cruyff

Carles Pérez no ha pogut gaudir del cap de setmana de festa amb què Ernesto Valverde ha obsequiat els jugadors de la primera plantilla que no han estat convocats per les seleccions estatals, aprofitant l’aturada de la competició a primera. El jove futbolista, en dinàmica de primer equip des de l’inici de la temporada, va treballar dijous i ahir dissabte a les ordres de Francesc Xavier García Pimienta perquè reforçarà el Barça B en el partit d’aquesta tarda, a l’estadi Johan Cruyff, contra la UE Cornellà. Pérez ha entrat en la llista de convocats i tots els indicis assenyalen que es posarà la samarreta amb el dorsal 10, el que llueix en el filial. A més de mantenir el ritme de competició, la seva presència serà especialment ben rebuda en una jornada en què el B no pot comptar amb un bon grapat dels seus futbolistes. La idea, en tot cas, és que l’extrem de Granollers només reforci el segon equip en ocasions puntuals, com la d’aquest cap de setmana, en què s’han donat les circumstàncies necessàries perquè així sigui: el primer equip no competeix i el Barça B juga a casa. L’últim partit que Carles Pérez va jugar amb el filial va ser el 12 de maig passat, contra l’Hèrcules, al Miniestadi.

La inevitable comparació amb Pedro

Carles Pérez és explosiu, potent, elèctric, té un bon un contra un i veu porta amb facilitat. Per les seves característiques, és inevitable la comparació amb el canari Pedro Rodríguez, un altre davanter que, sense fer gaire soroll, com ell, va completar vuit grans temporades en el Barça. “Estic encantat que em comparin amb Pedro. Va ser una peça important en el Barça de Guardiola. Treballava en atac i en defensa, com jo. L’entrenador em demana que sigui un punyal al davant i que ajudi al darrere”, confessa el de Granollers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)