Barça

Umtiti no ho veu gens clar

Hores baixes. No ha superat els problemes al genoll, Lenglet li ha pres el lloc i dimecres de la setmana que ve serà titular en un partit de màxima exigència, contra el Dortmund al Camp Nou

Dijous, Samuel Umtiti va celebrar el seu 26è aniversari amb un somriure més discret del que, de ben segur, tenia quan ho va fer en les seves dues primeres temporades en el FC Barcelona, els anys 2016 i 2017. Aleshores, amb 23 i 24 anys, era indiscutible en l’onze blaugrana. Avui ja no ho és. Les molèsties que afecten, des de fa un any i mig, el cartílag del seu genoll esquerre en tenen la culpa. El defensa francès no va fer cas dels consells dels metges del club, per poder jugar el mundial, i va decidir no operar-se. Ara ho està pagant amb escreix: la temporada passada Clémént Lenglet li va prendre el lloc a l’eix de la defensa i en aquesta les coses no han canviat. Fins al punt que el dorsal 23 del Barça ha jugat només dos dels 16 partits que ha disputat el seu equip i el seu protagonisme cada cop es dilueix més.

Això sí, el seu rendiment ha estat notable en aquests dos partits: a Ipurua, contra l’Eibar, i al Camp Nou, contra el Celta. Estarà sotmès a més exigència el dimecres 27 de novembre, contra el Borussia Dortmund a l’estadi, en un duel decisiu perquè el Barça confirmi la seva classificació a la Champions, en què té la titularitat assegurada perquè Gerard Piqué està sancionat per acumulació de targetes. Si Valverde no diu el contrari, Umtiti i Lenglet seran la parella de centrals en una defensa de circumstàncies, sense Jordi Alba ni Semedo. Per tot plegat, el central francès, que no ha estat convocat per la seva selecció, ha dedicat aquests dies d’aturada a treballar a fons en la recuperació del seu genoll. Prova d’això és que dimecres no va viatjar a Cartagena i que dijous, el dia del seu aniversari, no va treballar amb el grup.

El PSG

Enmig de tot plegat, ha aparegut el rumor que el París Saint-Germain estaria interessat a incorporar Umtiti per rejovenir la seva defensa. Els 35 anys de Thiago Silva reclamen un relleu i, segons algunes informacions, el club parisenc s’hauria fixat en el central blaugrana. Les relacions entre el Barça i el PSG no són especialment bones, però ara mateix el rendiment del jugador no és l’esperat. En tot cas, el mes de juny del 2018 Umtiti va signar un acord de renovació fins al final de la temporada 2022/2023, amb una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros.

DOS PARTITS

Només ha jugat contra l’Eibar i el Celta, però el seu rendiment ha estat força bo

EL GENOLL ESQUERRE

S’ha tractat les molèsties que té des de fa un any i mig aprofitant l’aturada
Temporada 2018/19
7 Partits
547 minuts
Temporada 2016/17
10 Partits
881 minuts
Temporada 2017/18
16 Partits
1.440 minuts
Temporada 2019/20
2 Partits
180 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)