Barça

Temps de cacera

Messi ja és segon en la lluita pel Pichichi, que ara lidera Benzema, amb quatre partits més que l’argentí

El 10 del Barça va estrenar-se contra el Sevilla i des d’aleshores està marcant

Karim Benzema ja nota l’alè de Leo Messi al clatell. La pressió és absoluta. El geni argentí està recuperant el temps perdut en l’inici del campionat i ja està a punt d’atrapar el madridista al capdavant de la classificació del trofeu Pichichi. El francès ha sabut treure profit de les absències del 10 blaugrana per liderar una classificació que sap que tard o d’hora possiblement acabarà perdent perquè la voracitat i l’efectivitat de Messi no tenen límits. El davanter del Real Madrid, que està fent una molt bona temporada, ha jugat quatre partits més que el blaugrana.

Benzema ha marcat nou gols en la lliga, contra vuit de l’argentí, que té els mateixos que Loren, del Betis, i que Gerard Moreno, del Vila-real. Al darrere ja vindrien Lucas Pérez, de l’Alavés, amb 7, i amb 6 el seu company Luis Suárez i Parejo, del València. Tret de l’uruguaià, no sembla que cap dels que li van al darrere puguin seguir el ritme que ha imprès Messi en les últimes jornades per anar escalant posicions en la taula de màxims golejadors del campionat. S’ha de tenir en compte que l’argentí es va perdre les quatre primeres quatre jornades de lliga per lesió, que va entrar una estona en la cinquena i que no va ser titular fins a la sisena. Per entendre la magnitud de la remuntada, Messi no va poder marcar fins a la vuitena jornada de lliga, contra el Sevilla al Camp Nou, però des d’aleshores no ha deixat de perforar les porteries dels rivals.

No va perdonar en la visita al camp de l’Eibar, va fer un doblet contra el Valladolid al Camp Nou, va marcar en la vergonyosa derrota contra el Llevant, i contra el Celta de Vigo, en l’últim partit abans de l’aturada per seleccions, va fer un hat-trick. A més a més, dos dels gols en uns llançaments de falta magistrals i calcats. De fet, dels vuit gols que acumula, quatre els ha fet a pilota aturada. Messi no ha perdut la pólvora amb la seva selecció i en aquests dos partits amistosos que ha disputat va marcar contra el Brasil i també contra l’Uruguai.

Dissabte el Barça s’enfronta al Leganés en el primer dels partits d’un calendari infernal abans de festes. Messi és plenament conscient que l’equip necessitarà els seus gols per superar aquest Tourmalet en el qual es decidirà no només si manté el lideratge en la lliga sinó també el seu futur en la Champions. A més, al desembre es disputa el clàssic ajornat contra el Real Madrid i Messi espera fer-ho ja al davant de Benzema en la lluita pel Pichichi i amb el Barça per sobre del Madrid en la classificació de la lliga. El Leganés és el cuer, però els blaugrana no se’n poden fiar del tot. Tenen nou entrenador, Javier Aguirre, i quan això passa les il·lusions es renoven, les energies es multipliquen i les motivacions creixen. Sense anar més lluny, la temporada passada els de Valverde van caure derrotats. Contra el Leganés, Messi presenta molt bons números. En la lliga s’hi ha enfrontat en sis ocasions i li ha fet vuit gols, encara que la majoria els ha marcat a l’estadi. El balanç d’aquests sis partits és de cinc victòries i només una derrota, precisament la de l’últim precedent.

La Bota d’Or, més difícil

Si Messi ja està a punt d’atrapar Benzema en la lluita pel Pichichi, li costarà molt més situar-se en les posicions capdavanteres dels màxims golejadors de les diferents lligues europees. Ningú té el més mínim dubte que acabarà en disposició de disputar la Bota d’Or del 2020, però ara mateix ocupa la trentena posició en el rànquing, amb 16 punts. El que lidera la classificació en aquests moments és el davanter del Bayern de Munic Robert Lewandowski, que ja té 32 punts gràcies als 16 gols que ha marcat. De les grans lligues –de les que multipliquen per dos els gols– també té al davant Immobile, de la Lazio; Vardy, del Leicester; Werner, del Leipzig; Abraham, del Chelsea; Lukaku, de l’Inter; Hennings, del Düsseldorf; Agüero, del Manchester City; Dembélé, de l’Olympique de Lió; Benzema, del Real Madrid, i Ben Yedder, del Mònaco.

Però Messi continuarà escalant posicions com també ha fet en la lliga. Ara en el rànquing solen aparèixer noms de davanters que juguen en lligues menors o de campionats que van començar abans, com ara dels països bàltics o escandinaus. L’argentí és el jugador amb més Botes d’Or de la història, amb un total de sis, i n’ha aconseguit tres de consecutives. Amb els números actuals, segur que lluitarà per aconseguir la setena.

8

gols

ha fet Messi en la lliga

REMUNTADA

Messi ha jugat 4 partits de lliga menys que Benzema, que ha fet un gol més

PRIMER GOL

El blaugrana es va estrenar en la lliga contra el Sevilla en la vuitena jornada
Benzema (Madrid)
9 gols
Messi (Barça)
8 gols
Loren (Betis)
8 gols
G. Moreno (Vila-real)
8 gols
Lucas Pérez (Alavés)
7 gols
Luis Suárez (Barça)
6 gols
Parejo (València)
6 gols
Cazorla (Vila-real)
5 gols
Ángel (Getafe)
5 gols
M. Gómez (València)
5 gols
Morata (Atlético)
5 gols
Ocampos (Sevilla)
5 gols
Ekambi (Vila-real)
5 gols
W. José (R. Sociedad)
5 gols
Lewandowski (Bayern de Munic)
16 gols (32 punts)
E. Sorga (Flora)
31 gols (31 punts)
Immobile (Lazio)
14 gols (28 punts)
Shkurin (Energetik)
17 gols (25,5 punts)
Kis (Zalgiris)
25 gols (25 punts)
Buya Turay (Djurgarden)
15 gols (22,5 punts)
E. Haland (RB Salzburg)
15 gols (22,5 punts)
J. Vardy (Leicester)
11 gols (22 punts)
T. Werner (RB Leipzig)
11 gols (22 punts)
M. Tankovic (Hammarby)
14 gols (21 punts)
R. Soder (Göteborg)
14 gols (21 punts

LEGANÉS

Li ha marcat 8 gols en 6 partits, i el 10 sap que l’equip necessita molt els seus gols

RIVAL DUR

Lewandowski ja ha fet 16 gols i li ho posarà difícil per guanyar la setena Bota d’Or
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)