Barça

Aguirre contra el Barça: moltes bales, pocs encerts

Precedents. El mexicà, que dissabte s’estrena a Butarque després de l’empat a Anoeta, només ha guanyat dues vegades en 21 partits contra els blaugrana

Tancat el parèntesi per seleccions, torna la lliga. El Barça visita dissabte Butarque (13 h). O el que és el mateix: el líder visita el camp del cuer. Déjà-vu. El mateix context que en el partit de la temporada passada. Fa ara poc més d’un any, el 26 de setembre del 2018, el Barça de Valverde també era líder, aleshores en solitari i amb 13 punts després de cinc jornades, i visitava un Leganés que, com ara, vivia angoixat en última posició. Aquell Leganés de Mauricio Pellegrino només havia sumat un punt fins aleshores, però va ser capaç de fer saltar la banca i derrotar el Barça per 2-1. Coutinho havia fet avançat els blaugrana, però els gols de Nabil El Zhar i Óscar Rodríguez, amb un sol minut de diferència, van deixar KO un Barça que s’havia plantat a Butarque sense conèixer encara la derrota.

Ara, un any després, no hi ha ni Coutinho ni tampoc Pellegrino. Després de la destitució del tècnic argentí i del pas efímer de Luis Cembranos per la banqueta del primer equip, ara mana Javier Aguirre. El retorn del vell rocker. El mexicà va estrenar-se fa quinze dies, abans de l’aturada de la lliga, amb un empat a Sant Sebastià contra la Real (1-1). Dissabte dirigirà el seu primer partit a Butarque i serà ni més ni menys que el seu vint-i-dosè enfrontament contra el Barça.

Els números d’Aguirre contra el Barça són molt favorables al club blaugrana. El mexicà s’ha enfrontat al conjunt català com a entrenador de l’Osasuna (8 vegades), l’Atlético de Madrid (7), l’Espanyol (4) i el Saragossa (2). En aquests 21 precedents, només en dues ocasions els equips dirigits per Aguirre han estat capaços de sumar els tres punts. El primer cop va ser en la temporada 2006/07, quan dirigia l’Osasuna (2-1). L’altre precedent va ser la temporada següent, ja com a tècnic de l’Atlético (4-2). La resta, quatre empats i quinze victòries a favor del Barça, amb un balanç golejador de 51 gols a favor dels blaugrana per 16 gols en contra.

“Salvar el Lega em té ocupat dia i nit. No sé en quants punts estarà aquest any la línia de la permanència, però ho hem de fer. Jo estic il·lusionat i agraeixo a tots els aficionats els ànims.” “Ara estem centrats exclusivament en el Barça. Estem enfocats en aquest partit.” “Messi? Tots han buscat la resposta de com parar-lo i dubto que existeixi. És un fora de sèrie. El millor del món. Se’l disfruta des de fora i és un orgull estar amb ell al camp. Però serà important concedir-li poques faltes a prop de l’àrea”, confessava Aguirre recentment en una entrevista. El partit contra el Barça, un repte personal i alhora una arma de doble tall per a un Leganés en situació crítica. Guanyar contra el Barça val per sis, perdre és allunyar-se uns metres més del salvavides.

LA DADA

El seu últim triomf contra el Barça va ser el curs 2006/07 amb l’Atlético (4-2)

AVISATS

Fa un any el Barça també va anar com a líder a Butarque i va perdre 2-1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)