Barça

“Arribo aquí sense estar preocupat i en surto...”

Valverde. Assegura que veu Griezmann en bona dinàmica, espera que Dembélé tingui més continuïtat, veu Wagué capacitat i a Piqué, centrat

“Per què hi ha tantes preguntes que comencen per «... Et preocupa...?» Arribo aquí sense estar preocupat i surto d’aquí preocupat per moltes coses.” Atac de sinceritat d’Ernesto Valverde a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva.

La resposta feia referència a la diferència de nivell mostrat per Griezmann en el Barça i en la selecció, però es podria aplicar a moltes de les altres preguntes que li van fer i li fan al tècnic del Barça en la majoria de les seves compareixences. Normalment prudent i seriós, el tècnic semblava reclamar menys nerviosisme i més optimisme en el Barça, malgrat que ja sap com és el club i el seu entorn.

Pel que fa a Griezmann, absoluta confiança en ell, i també va defensar el que ha rendit fins avui. “Hi ha molts ulls sobre Griezmann, però ens està aportant molt. Ens dona molt treball, ens dona gols. Ens dona continuïtat al joc. No estic preocupat.” Un altre francès, Dembélé, per contra, sí que necessita millorar molt més i això és el que espera Valverde, confiat que és un jugador que necessita “continuïtat” per donar el millor de si. “És fonamental que tingui continuïtat en la feina i en els partits. És molt contraproduent no tenir continuïtat per a ell. No ha pogut rendir com voldríem per culpa de lesions musculars. Toquem fusta, esperem que tingui regularitat en el joc i que no tingui lesions. Estem a sobre d’ell en tots els aspectes”, va afirmar. On té més problemes de cara al partit contra el Leganés, però, és en defensa i sobretot al lateral dret, on podria estrenar-se Wagué. “Hi ha les dues opcions: canviar l’esquema o que jugui Wagué. Moussa pot jugar, està preparat i si està amb nosaltres és perquè el veiem capacitat per afrontar reptes com el de demà.” A l’eix hi serà Piqué, malgrat que aquesta setmana ha compaginat els entrenaments amb les seves visites a Madrid per la copa Davis. Valverde es va mostrar comprensiu amb aquesta faceta de Piqué però al mateix temps exigent. “Critiquem els futbolistes perquè no tenen res més que el futbol i quan un fa alguna cosa més se li retreu. Jo he parlat amb ell sobre aquest assumpte. Si el veig centrat i el veig bé, jugarà.” Un altre nom propi va ser el de Riqui Puig. Per les seves paraules, Valverde sembla que aposta perquè marxi cedit. “No sé què passarà. Jo puc tenir una idea, però correspon al jugador i al club. Volem que estigui a prop del primer equip, però és complicat perquè en la seva posició tenim molts jugadors. Hi ha jugadors més reticents a sortir, però en l’Athletic molts marxaven i tornaven. Veurem què és el millor i què passa en el mercat d’hivern.”

Necessitarà els seus millors jugadors en un partit que és l’inici d’una sèrie de compromisos vitals. “És una setmana molt important. Tenim partits clau i molt durs. Estem en un moment en què d’aquí a Nadal tenim partits molt forts. El que vingui després dependrà del que passi aquesta setmana.” I no es refia tampoc del Leganés, que oferirà una millor cara gràcies a la capacitat de Javier Aguirre de “motivar” els jugadors.

EL CALENDARI

És una setmana molt important. Tenim partits clau i molt durs. Estem en un moment que d’aquí a Nadal tenim partits molt forts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)