Barça

El Barça més ofensiu pateix per superar el Leganés (1-2)

Lliga. L’equip blaugrana, amb Messi, Dembélé, Griezmann i Luis Suárez d’inici, pateix de valent per capgirar el partit al camp del cuer, el Leganés, i ho fa gràcies a dos gols a pilota aturada

El Barça més ofensiu ha hagut de suar sang per endur-se els tres punts del camp del cuer, el Leganés. Dos gols a pilota aturada, de Luis Suárez i d’Arturo Vidal, han servit per capgirar el magnífic gol d’En-Nasyri en el primer temps. Ha patit l’equip blaugrana, que ha deixat una imatge preocupant, sobretot en un primer temps desastrós, i tenint en compte que ara venen partits molt importants, tant en la lliga com en la champions.

Valverde ha sortit a per tot dibuixant un 4-2-3-1 amb Wagué, Piqué, Umtiti i Junior en defensa, amb Busquets i De Jong al doble pivot, una línia de tres amb Dembélé, Messi i Griezmann i a la punta d’atac amb Luis Suárez. Un sistema pensat per contrarestar el 4-5-1 del Leganés de Javier Aguirre, que no ha deixat espais per on el Barça pogués connectar.

Els blaugrana han tingut el domini però era estèril, sense pràcticament generar ocasions, ni tan sols perill. En aquests casos, el pitjor que et pot passar és que se t’avancin i això és el que ha fet el Leganés gràcies a un magnífic gol d’En-Nesyri, que ha netejat les teranyines de l’esquadra de la porteria de Ter Stegen. Al Barça li han entrat les presses i després d’un canvi de banda entre Dembélé i Griezmann l’equip ha tingut una mica més de presència ofensiva. Luis Suárez ha fallat en un control que l’hauria deixat sol davant Cuéllar i després el porter li ha enviat a córner una molt bona rematada de cap. Poc bagatge, això sí, per un equip que tenia Messi, Griezmann, Dembélé i Luis Suárez sobre la gespa. I el Leganés encara hauria pogut fer un segon gol amb un xut d’Óscar Rodríguez i un altre de Roque Mesa.

Només començar la segona meitat, Piqué ha tingut l’empat però la seva rematada després d’un córner servit per Messi ha topat amb el pal. El Barça ha aconseguit tancar el Leganés al seu camp i ha aconseguit empatar després del servei d’una falta i una rematada de cap de Luis Suárez. Valverde ha sacsejat l’equip i ha tornat al 4-3-3 habitual donant entrada a Rakitic per Busquets, que no jugarà contra l’Atlético per acumulació de grogues, i Arturo Vidal per Griezmann.

Ha seguit dominant l’equip blaugrana, en part, pel cansament del Leganés i Valverde s’ho ha tornat a jugar tot retirant del camp De Jong per fer entrar Ansu Fati. L’holandès havia jugat els dos partits amb la seva selecció i acumula molts minuts a les cames. I l’insistència ha tingut premi de nou gràcies a un altre gol a pilota aturada. En aquesta ocasió després d’un córner servit per Messi, la pilota ha tocat en un jugador del Leganés i Arturo Vidal ha caçat el refús per superar Cuéllar. El VAR ha certificat que el gol era legal perquè el jutge de línia havia assenyalat fora de joc.

El Barça, amb molt patiment, aconsegueix salvar el liderat de la lliga i esperarà una derrota dels dos equips madrilenys, el Madrid i l’Atlético, per veure si pot agafar distància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)