Barça

El protagonista

Arturo Vidal

Al lloc adequat a l’hora ideal

Ernesto Valverde va ser valent al camp del Leganés i va fer sortir d’inici el que possiblement és el seu equip més ofensiu. Un 4-2-3-1 amb Dembélé obert a la banda dreta, Messi de mitjapunta, Griezmann a l’esquerra i Luis Suárez com a referència en atac. Tota la carn a la graella contra el cuer amb la intenció de solucionar aviat el partit. Però aquesta aposta atrevida va fracassar absolutament perquè cap dels quatre es va trobar del tot còmode en aquest sistema. Ni van rendir col·lectivament ni individualment. Una col·lecció de cromos infructuosa que va necessitar ser retocada en la segona meitat després del despropòsit de la primera, en què l’equip amb prou feines va generar perill malgrat l’acumulació de davanters, tots de renom.

Quan el tècnic va sacsejar l’equip va pensar en Arturo Vidal, un migcampista, sí, però amb unes condicions innates per a l’anarquia tàctica i per despenjar-se en zones ofensives. Molt diferent als que habitualment habiten al Camp Nou i a la Masia. “Pensava que la sortida d’Arturo Vidal ens aniria bé per estar a prop de l’àrea. Deixaven arribar Moussa per centrar i finalitzar; per això he fet el canvi”, va admetre Valverde a la sala de premsa. I la solució va funcionar-li perquè el xilè va ser l’autor del gol de la victòria a Butarque després de rematar de manera estranya un córner després que la pilota toqués en el jugador del Leganés Rubén Pérez. Es va haver de recórrer al VAR per certificar que el gol era legal perquè en un primer moment el jutge de línia havia assenyalat fora de joc de Vidal. El xilè va admetre que tampoc tenia clar en un primer moment si el gol pujaria al marcador. “Quan m’ha arribat la pilota he mirat de ficar-la, després ja he pensat en qui me l’havia donat. He anat cap al linier i he vist que un d’ells m’havia donat la pilota”, va assenyalar. En qualsevol cas, Arturo Vidal va estar al lloc adequat en el moment ideal perquè tampoc quedava gaire temps per poder capgirar el marcador. El xilè estava molt satisfet pel seu gol però no va amagar que han de canviar ràpid la cara a l’equip perquè la imatge no va ser gens bona. “Sabem que hem de millorar, esperem que en els pròxims partits puguem millorar. Avui importa haver guanyat els tres punts. Tots els equips es juguen la vida, i serà sempre així, però hem de mirar que no ens marquin i marcar nosaltres primer.”

Arturo Vidal no està sent titular però sí que es podria dir que s’ha convertit en el quart migcampista per a Ernesto Valverde. Sempre elèctric, el seu ímpetu contagia els companys quan els partits es posen coll avall malgrat que, això sí, alterna intervencions meritòries amb d’altres de desastroses. Ahir va sortir cara i va poder fer un gol decisiu. El seu quart, els mateixos que Griezmann. Ha marcat contra Betis, Sevilla, Valladolid i Leganés.

1
centrada dolenta
0
passades de mèrit bones
4
pilotes recuperades
1
pilota perduda
3
faltes comeses
1
falta rebuda
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)