Barça

Examen a la millora

La millora experimentada en joc i intensitat contra el Borussia Dortmund s’haurà de mantenir avui per guanyar l’Atlético de Madrid al Wanda

El partit serà molt especial per a Griezmann, que s’enfrontarà per primer cop amb el seu exequip i en un ambient advers per a ell

Sense Busquets, Rakitic es mantindrà en l’equip titular

Quan estava sota pressió pel mal joc contra el Leganés i la possibilitat de no segellar la classificació per als vuitens de final de la Champions, una versió millorada del Barça va saber ressorgir contra el Borussia Dortmund per complir amb tots els objectius: classificar-se, i com a primer de grup. Els de Valverde van ensenyar la seva millor cara quan més contra les cordes estaven, però els dubtes sobre l’equip encara no s’han esvaït del tot.

No és el mateix jugar al Camp Nou que a fora, ni tampoc la Champions que la lliga. La visita avui al Wanda Metropolitano per enfrontar-se amb l’Atlético de Madrid (21 h, Movistar La Liga) és una magnífica ocasió per comprovar fins a quin punt el triomf contra el Dortmund i la millora experimentada no han estat flor d’un dia. El duel contra els colchoneros és l’examen perfecte. Tothom sospira perquè el partit de dimecres sigui com un punt d’inflexió per anar cap amunt i continuar millorant tant pel que fa al joc com a la intensitat amb què afronten els partits. El duel europeu va tornar a ensenyar als jugadors blaugrana quin és el millor camí per arribar a les victòries convincents i per ser més competitius en escenaris adversos com, per exemple, el d’avui a Madrid.

Enfrontar-se amb l’Atlético d’El Cholo Simeone mai és fàcil. Malgrat que no viuen el seu millor moment, que amb l’argentí mai han guanyat el Barça en la lliga i que estan tenint dificultats per marcar gols, continuen sent un equip sòlid al darrere i que sempre genera incomoditat perquè és intens i dur en el joc. I, malgrat la sequera, continuen tenint arguments ofensius més que suficients per generar perill en qualsevol moment.

Això sí, ja no tenen Antoine Griezmann al seu favor, perquè el francès torna al Wanda Metropolitano però lluint els colors blaugrana a la samarreta. Passi el que passi, ell serà un dels grans protagonistes del partit, perquè torna a la que durant cinc temporades va ser casa seva, on es va convertir en un dels ídols de l’afició i on encara conserva una placa en una mena de passeig de la fama que hi ha a les instal·lacions del Wanda. Com que el seu adeu va ser dolorós per a l’afició de l’Atlético, avui la seva rebuda no s’entreveu gaire amistosa. Ben segur que haurà de sentir xiulets, com els que fa poc temps l’ovacionaven després de cada gol. Perquè per a ells no és senzill oblidar el futbolista que els va ajudar a guanyar una Europa League, una supercopa d’Europa i una supercopa d’Espanya i que va marcar 133 gols en 257 partits. Sobreposar-se a aquest ambient serà un dels seus reptes.

Amb la lesió de Dembélé, ningú té el més mínim dubte que Griezmann acompanyarà Messi i Luis Suárez a la davantera. Bona part de l’èxit del Barça aquesta temporada depèn de la bona integració d’aquest trident, i contra el Borussia ja es va veure que la connexió entre el francès i l’argentí va millorant de mica en mica. Quan s’acabin trobant, la perillositat de l’atac blaugrana ben segur que creix encara més. El partit també presenta un repte per a Messi perquè encara no ha pogut marcar mai al Wanda Metropolitano. Amb Busquets sancionat, Rakitic es mantindrà en l’onze inicial, però possiblement ho farà actuant com a mig centre amb De Jong i Arthur als interiors. No s’ha de descartar, però, que sigui l’holandès qui actuï de pivot. A la defensa, Valverde continua sense tenir gaires opcions i es mantindran Sergi Roberto i Junior als laterals i Piqué i Lenglet a l’eix central.

IMPORTANT

Un triomf, com va dir Valverde, serà una injecció de moral de cara als pròxims partits

MESSI

Leo està motivat després de la seva exhibició en la Champions, i no ha marcat al Wanda

EL RIVAL

L’equip de Simeone no està gaire fi i encara no ha pogut derrotar mai el Barça en la lliga

Dembélé anirà a Doha durant la recuperació

Segons va informar el FC Barcelona, Ousmane Dembélé farà una part del seu procés de recuperació a l’hospital d’Aspetar de Doha (Qatar), el mateix centre on la temporada passada va estar uns mesos Samuel Umtiti per tractar-se els problemes al genoll. L’extrem francès durà a terme sessions que es faran de manera alterna en aquest centre especialitzat i a les instal·lacions de la ciutat esportiva Joan Gamper. Dembélé iniciarà demà la recuperació de la lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)