Barça

Un gol de Messi permet al Barça seguir com a líder i vèncer per primer cop al Wanda

Rebuda hostil. L’altre protagonista del partit ha estat Griezmann, que ha estat xiulat per l’afició de l’Atlético durant tot el partit

El Barça es manté com a líder de la lliga gràcies a una meritòria i treballada victòria contra l’Atlético de Madrid al Wanda Metropolitano, estadi on encara no havia pogut guanyar mai. En un partit jugat de tu a tu i on els blaugrana s’han recolzat en un gran Ter Stegen en els moments de més patiment, Leo Messi ha sabut donar l’estocada definitiva amb un gol a les acaballes del partit i quan tothom ja es pensava que es repetiria l’empat de les dues últimes temporades. Però l’argentí no ha perdonat després d’una bona combinació amb Luis Suárez i que ha deixat glaçat els seguidors de l’Atlético, que han dedicat una rebuda hostil a Griezmann, al que han xiulat durant tot el partit.

Valverde ha sortit amb el seu onze més previsible. Amb Sergi Roberto i Junior als laterals i Piqué i Lenglet de parella a l’eix central. Al mig del camp, s’ha mantingut Rakitic en l’onze i ha actuat de mig centre flanquejat per Arthur i De Jong als interiors. El Barça no ha tingut un inici agradable de partit perquè s’ha trobat incòmode amb la pressió de l’Atlético, que ha detectat flaquesa en la banda esquerre blaugrana per insistir amb Trippier. Forts en el joc aeri i a pilota aturada, els madrilenys han forçat dos còrners quan amb prou feines s’havien jugat cinc minuts i en un d’ells Hermoso ha estat a punt de marcar en una rematada que ha tocat en Firpo abans d’estavellar-se al pal. El Barça feia possessions llargues però eren intranscendents. Per contra, l’Atlético ha seguit generant perill però s’ha topat amb un immens Ter Stegen a xut d’Hermosos a centrada de Joao Félix i a Morata en una rematada a boca de canó.

Els de Valverde han començat a donar senyals de vida a la mitja hora. L’ha tingut Rakitic després de rebre de Messi en una bona pressió, Luis Suárez amb un fort xut després de combinar amb Griezmann i Piqué s’ha topat amb el travesser després de rematar de cap un córner. El marcador, però, no s’ha mogut.

La segona meitat ha començat amb un xut llunyà de Griezmann que ha aturat Oblak sense problemes. El Barça estava més ben situat sobre la gespa i amb major control del partit, sobretot gràcies a que Arthur i De Jong s’han activat. Messi hauria pogut avançar el Barça però la seva rematada s’ha trobat amb les cames de Felipe i després Luis Suárez no ha sabut aprofitar una cavalcada de Sergi Roberto per la dreta. Ha despertat una mica l’Atlético i en una jugada enrevessada dins l’àrea a punt ha estat de marcar. Arturo Vidal ha entrat per aportar cames fresques en el tram final i el factor sorpresa. Mateu Lahoz, sempre polèmic, ha encès els ànims del Wanda al no ensenyar-li una targeta groga a Piqué per una suposada falta sobre Morata quan enfilava la porteria de Ter Stegen. El central havia anat al tall però ha arronsat les cames i no ha tocat el davanter però tot i això, l’àrbitre ha xiulat falta però no la targeta. En la jugada Piqué s’ha fet mal al topar amb Morata i Valverde no ha volgut arriscar i ha fet sortir Umtiti en el seu lloc.

Semblava que el partit acabaria en empat, com les dues últimes temporades, però quan faltaven quatre minuts pel final ha aparegut Leo Messi, que ha combinat a la frontal amb Luis Suárez i amb un xut ajustat ha superat Oblak. El Barça ha sabut mantenir el resultat en uns últims minuts de pressió atlética.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)