Barça

Un únic rei

Lionel Messi recull a París la seva sisena Pilota d’Or, que el proclama com el que sempre ha estat, el millor futbolista de la història. S’imposa a Van Dijk i a Cristiano Ronaldo, que no va a la gala

Diu que vol gaudir del futbol perquè sap que la retirada és més a prop, però remarca que encara li queden uns quants anys al Barça

Amb la presència de la seva dona, Antonella, i els seus dos fills, Thiago i Mateo, Lionel Messi va recollir ahir al Teatre del Châtelet de París la seva sisena Pilota d’Or. L’argentí desempata així amb Cristiano Ronaldo, que, sabedor que l’argentí el batria, com ja va fer en el The Best, va preferir quedar-se a Torí. Messi es va imposar al central holandès del Liverpool Virgil van Dijk i a Cristiano Ronaldo . Messi, que va rebre la seva sisena Pilota d’Or de mans del jugador del Real Madrid Luka Modric, guanyador de l’any passat, va estar ben acompanyat durant tot el dia. A més de la seva família, també van viatjar a París el president del Barça, Josep Maria Bartomeu; el directiu Javier Bordas, que va assegurar que “Messi hauria de tenir deu Pilotes d’Or més que Cristiano”; el CEO del club, Òscar Grau; el director esportiu, Éric Abidal, i els seus companys Ter Stegen, Griezmann i De Jong. Tots tres van estar entre els 30 millors de l’any per la revista France Football. Entre els deu primers, presència massiva de futbolistes del Liverpool. Quatre jugadors (Van Dijk, Mané, Salah i Alisson) del campió d’Europa i actual líder destacat de la Premier League.

Messi, que el 2019 ha guanyat la lliga amb el Barça i també la Bota d’Or, va veure emocionat un vídeo en què el felicitava la seva família, part important en el discurs que va fer després de rebre el premi, unes paraules també emocionants. “Vull agrair als meus companys, tant del Barça com de la selecció, que m’hagin fet tenir un gran any més enllà de guanyar o perdre. Fa deu anys vaig rebre la meva primera Pilota d’Or; tenia 22 anys, vaig venir amb els meus tres germans. I ara tinc la sisena en un moment diferent, vinc amb la meva dona i els meus fills, amb el meu germà i un dels meus nombrosos nebots. En tot aquest temps, no he deixat de somiar, de créixer i de millorar i gaudir del futbol. Puc fer el que m’agrada des dels dos anys i espero que em quedin més anys per gaudir. Perquè s’apropa el temps de la retirada, tot i que encara em queden uns anys”, va dir un Messi que sent “orgull de ser part de la història” del Barça –“l’equip que tant estimo”–, de ser part “del millor equip del món”. I és que el Barça ja és el club del món amb més Pilotes d’Or, un total de dotze; la meitat, de Leo Messi.

Ja en la zona mixta, va dir que el reconeixement li dona forces per aconseguir aquest curs tots els objectius en clau de grup i va explicar el que pensarà quan vegi a casa seva que ja té sis Pilotes d’Or. “El dia a dia fa que no pensi en el que vam aconseguir i sí en el que ha d’arribar. El que he aconseguit ja es veurà d’aquí a uns anys.”

L’argentí va ser clar quan va confessar que li hauria agradat “guanyar alguna Champions més o la copa Amèrica abans que un premi com aquest”. I va tranquil·litzar els aficionats del Barça amb relació a la seva retirada i el seu contracte. Tot i tenir una clàusula que el pot deixar lliure aquest estiu, cap problema per continuar. “Només he dit que sé que tinc 32 anys, però Déu vulgui que siguin encara molts anys més. Tot dependrà de com em senti i ara estic millor que mai físicament. La gent del Barça em con eix i sap que no hi ha cap problema més enllà del que digui un contracte. Vull estar bé mentre estigui al Barça.”

LES FRASES

1. Lionel Messi
FC Barcelona
2. Virgil van Dijk
Liverpool
3. Cristiano Ronaldo
Juventus
4. Sadio Mané
Liverpool
5. Mohamed Salah
Liverpool
6. Kylian Mbappé
PSG
7. Alisson Becker
Liverpool
8. Robert Lewandowski
Bayern Munic
9. Bernardo Silva
Manchester City
10. Ryhad Mahrez
Manchester City
11. Frenkie de Jong
Ajax / FC Barcelona
12. Raheem Sterling
Manchester City
13. Eden Hazard
Chelsea / Real Madrid
14. Kevin de Bruyne
Manchester City
15. Matthijs de Ligt
Ajax / Juventus
16. Sergio Agüero
Manchester City
17. Roberto Firmino
Liverpool
18. Antoine Griezmann
At. Madrid / FC Barcelona
19. Trent Alexander-Arnold
Liverpool
20. Dusan Tadic
Ajax
20. Pierre Emerick Aubameyang
Arsenal
22. Son Heung-Min
Tottenham
23. Hugo Lloris
Tottenham
24. Marc-André ter Stegen
FC Barcelona
24. Kalidou Koulibaly
Napoli
26. Karim Bemzema
Real Madrid
26. Georgino Wijnaldum
Liverpool
28. Marquinhos
PSG
28. Donny van de Beek
Ajax
28. João Félix
Benfica / Atl. Madrid
La gent del Barça em coneix. Sap el que sento pel club més enllà del que digui un contracte
La retirada és més a prop, però em falten anys. Tot dependrà del meu físic i ara estic millor que mai
Fa deu anys vaig guanyar la primera. En tot aquest temps, no he deixat de somiar, de créixer, de millorar i gaudir del futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)