Barça

Golejada per emmarcar

Els blaugrana destrossen el Mallorca amb un Messi que celebra la Pilota d’Or firmant un sensacional trio de gols

Griezmann obre la llauna amb un gran gol i Luis Suárez en va fer un altre en una rematada d’esperó d’esquena culminant una gran jugada col·lectiva

No sabem fins a quin punt la feblesa del rival va influir en el joc i el resultat del partit, però les sensacions que va transmetre el Barça contra el Mallorca són molt més positives que setmanes enrere. L’equip coneixia de sobres que necessitava fer per no patir tant i per millorar la imatge de l’inici. La fórmula la tenien. Només calia aplicar-la, però sobretot tenir la voluntat de fer-ho. I l’equip en aquest tram decisiu del campionat abans de l’aturada per les festes nadalenques sembla que ja s’hi hagi posat seriosament. Ahir es va veure un Barça molt més dinàmic, amb més ritme, més ràpid, amb més mobilitat i amb una major pressió en camp contrari i, per fi, es va poder veure Piqué i Lenglet defensant gairebé al mig del camp, amb tot l’equip més junt. I si aconsegueixes això i al davant tens un trident d’una qualitat inqüestionable i liderat per Messi, pot passar que destrossis el rival i que facis gaudir d’allò més a una afició que va veure recompensat el fet d’acudir al Camp Nou en un pont de tres dies i que va ovacionar Messi abans de l’inici quan els va oferir la sisena Pilota d’Or. Al final van ser cinc gols, tres de Messi i un de Suárez i un altre de Griezmann, però n’haurien pogut ser molts més.

Com que el partit de Champions de dimarts és intranscendent, Valverde no es va guardar res i va sortir amb un equip titular i pràcticament sense canvis respecte al que es va endur els tres punts del Wanda Metropolitano. De fet, l’única novetat va ser el retorn de Busquets després de complir el partit de sanció, i la tercera titularitat de Rakitic, que ha passat al davant d’Arturo Vidal com a quart migcampista i que va tornar a exhibir la seva fiabilitat. Que s’espavili Arthur si no vol que el croat li pispi el lloc en l’onze. El Barça va sortir des del primer minut a totes, amb tots els jugadors endollats, en especial Sergi Roberto per la banda dreta, on va fer moltíssim mal al Mallorca combinant amb Messi. La primera estocada va ser ràpida, letal. Valjent no va poder rematar en condicions un córner i Ter Stegen, just després de rebre la pilota de l’aplegapilotes, va veure com Griezmann iniciava la cursa per assistir-lo a camp obert. Control perfecte del francès, conducció ràpida i picadeta suau per superar la sortida de Reina. Un golàs. Mèrit també del porter alemany, que ja porta dues assistències de gol aquesta temporada, la primera a Getafe.

Busquets va estar a punt de fer el segon després d’una rematada de cap, però va ser Messi, el noi d’or, qui va tornar a perforar la porteria rival amb un xut de rosca ajustat i potent que es va colar per l’escaire. El Barça s’agradava, els jugadors connectaven bé i ràpid i les ocasions no paraven d’arribar. Piqué de cap, una rematada de Suárez al pal després d’una nova jugada per la dreta de Sergi Roberto o de nou l’uruguaià en un mà a mà claríssim. Però com són les coses, que el Mallorca, que amb prou feines havia inquietat Ter Stegen, va retallar distàncies gràcies a una bona diagonal de Budimir, que va ser més ràpid que Lenglet.

Els balears, que van tenir el xiulat Kubo com un dels jugadors més incisius, es ficaven en el partit, però el seu entrenador, Vicente Moreno, va cometre l’error de tenir un intercanvi dialèctic amb Messi que va fer enfadar l’argentí. I la resposta va ser un altre golàs amb un altre xut ajustat al pal després d’una nova recuperació. Faltava Luis Suárez per sumar-se a la festa i ho va fer amb una obra d’art col·lectiva en què diversos jugadors van combinar al primer toc i l’uruguaià va acabar definint amb un esperó d’esquena que va fer un bot perfecte per superar Reina. Espectacular.

Malgrat la contundència del marcador, el Barça no va afluixar en la segona meitat i va fer bona aquella màxima de Guardiola que no hi ha mostra de respecte més clara a un rival que seguir jugant igual independentment del marcador. Luis Suárez, que en el primer temps havia fet el més difícil, va fallar el més fàcil i, malgrat disposar d’un munt d’ocasions, en la segona meitat no va estar encertat. Tampoc Griezmann, després de rebre de De Jong en una altra conducció magnífica. L’holandès, que acumula molts minuts a les cames, va tenir descans i Valverde el va substituir per Vidal i també va donar minuts a Aleñá i Carles Pérez. Es divertia el Barça, mentre que el Mallorca, malgrat la contundència del resultat, seguia volent plantar cara en un actitud més que elogiable. I va tenir la sort de trobar-se amb un altre gol de Budimir després que Ter Stegen no ho mesurés bé.

Però, per si de cas i per evitar ensurts, Messi es va reservar un últim gol, el que completava el hat trick i la maneta en una nova gran rematada per treure les teranyines a la porteria.

TER STEGEN

Va fer la passada en el primer gol de Griezmann i ja porta dues assistències

BROTS VERDS

L’equip va estar més ràpid, més dinàmic, més intens i va pressionar millor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)