Barça

Que no sigui en va

Amb la classificació i la primera plaça al sarró, el Barça es planteja el partit d’avui contra l’Inter de Milà com una bona ocasió per continuar millorant el joc i donar minuts als menys habituals

Valverde no convoca ni Messi, ni Piqué ni Sergi Roberto pensant en els importants compromisos contra la Real Sociedad i el Real Madrid en la lliga

Com els alumnes aplicats, el Barça no ha de fer els deures a última hora. Va passar la revàlida amb nota la jornada passada contra el Borussia Dortmund al Camp Nou, on va segellar la classificació per als vuitens de final, i com a primer de grup, que era l’objectiu que s’havia marcat l’equip de bon començament. Amb la feina feta, esportivament el Barça no es juga res avui contra l’Inter de Milà (21 h, Movistar Liga de Campeones), però, com sempre que li toca jugar, està obligat a estar a l’altura de l’honor i el prestigi de la samarreta que llueix. I, és clar, també hi ha en joc una quantitat considerable de diners, que ben segur que no van gens malament a l’economia del club blaugrana.

La intranscendència del partit a Milà, però, no significa que el conjunt de Valverde no en pugui treure coses positives ni que no serveixi per a res. De fet, és una magnífica ocasió per continuar progressant en la millora del joc que ja s’està veient en els tres últims partits, sobretot en el duel contra el Mallorca, en què el Barça va fer la millor primera part de tota la temporada, amb un joc més dinàmic, més intens, amb millor pressió i molta més mobilitat de tots els jugadors. Avui no jugaran els mateixos perquè precisament una de les bondats d’estar classificats és que Valverde podrà fer algunes rotacions i donar descans als jugadors que acumulen més minuts a les cames i oportunitats als que no han participat tant fins ara. És un partit ideal perquè es reivindiquin i demostrin a l’entrenador que es pot comptar amb ells de cara als propers partits. Als teòrics titulars els anirà també molt bé poder tenir un petit respir just abans de dos partits que seran de moltíssima exigència. El primer és la visita al camp de la Real Sociedad, el dissabte 14, i després, el clàssic contra el Real Madrid, el dia 18 al Camp Nou. En qualsevol cas, no hi ha excuses per no aprofitar l’ocasió de seguir-se provant contra un equip que al Camp Nou va deixar una grata imatge en un primer temps en què va ser superior al conjunt blaugrana.

Hi haurà canvis en totes les línies. La convocatòria de Valverde ja va ser tota una declaració d’intencions. No s’ha endut ni Messi, que ha de ser clau en els dos propers compromisos de l’equip –a Sant Sebastià sempre costa i contra el Madrid ja no cal dir-ho– ni Piqué, que fins ara ho ha jugat pràcticament tot i que una petita aturada per reservar forces li anirà d’allò més bé, ni tampoc Sergi Roberto, lateral dret indiscutible des que Semedo es va lesionar. Precisament, el portuguès i Jordi Alba encara continuen sense l’alta mèdica tot i fer part de l’entrenament amb el grup i també s’han quedat a Barcelona, com Arthur, que segueix amb les molèsties al pubis. El tècnic s’ha endut fins a sis jugadors del filial, així que algun d’ells podria tenir minuts.

Hi haurà tantes rotacions que fins i tot seria una magnífica ocasió perquè es pogués estrenar el porter Neto en el lloc de Ter Stegen. A la banda dreta de la defensa jugarà Wagué, que tindrà Morer, del B, de possible relleu, mentre que la parella de centrals podria estar formada per Todibo i Umtiti, amb Lenglet a la banqueta juntament amb Araujo, del filial. Al mig del camp, Valverde podria reservar De Jong i Busquets, que són vitals, i fer jugar Rakitic de mig centre amb Arturo Vidal, jugador que l’Inter vol incorporar en aquest mercat d’hivern, i Aleñá en els interiors. El migcampista del planter va tenir uns minuts contra el Mallorca. Valverde també s’ha endut Riqui Puig, ara que tant es parla de si cal trobar-li una sortida o no en el mercat d’hivern. Al davant, i sense Leo Messi, es podrien mantenir les altres dues potes del trident, Griezmann i Luis Suárez, i acompanyant-los hi hauria Carles Pérez, tenint en compte que Ansu Fati va rebre ahir l’alta mèdica.

Per contra, el partit sí que és a vida o mort per a l’Inter de Milà, que encara no té segellada la classificació. El conjunt italià serà en els vuitens de final si guanya o sempre que acabi amb els mateixos punts que el Borussia Dortmund gràcies a la millor diferència de gols en els duels particulars. Els alemanys, per la seva banda, esperen vèncer a Praga i confien que el Barça serà professional i que, malgrat les baixes, posarà les coses difícils a l’Inter.

LA LLISTA

Valverde s’ha endut sis homes del filial (Riqui Puig n’és un), i podria debutar Neto

LES ROTACIONS

Els jugadors menys habituals tenen una gran oportunitat per reivindicar-se

EL RIVAL

L’Inter encara no està classificat i no es pot permetre ensopegar si el Dortmund guanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)