Barça

L’orgull de casa

Ansu Fati i Carles Pérez, els herois a Milà, estan demostrant aquesta temporada que l’aposta pel planter és un valor segur si es tenen oportunitats

Als 17 anys, Fati ja ha superat diversos rècords en el Barça

“El nou Messi castiga l’Inter.” És la portada del diari Tuttosport l’endemà que Ansu Fati posés punt final a les esperances dels de Conte en la Champions, que, tot s’ha de dir, encara necessitaven un gol més per classificar-se. El titular, lògicament, és una exageració perquè només té 17 anys i ha de continuar progressant, i que se’l compari amb el millor futbolista del món, sinó de la història, pot ser excessiu i fins i tot contraproduent. El que sí que és innegable és que el Barça té un diamant en brut i que si el continua polint com fins ara pot arribar a disfrutar d’un futbolista que marqui una època. I, com Messi, forjat a la Masia, a casa.

La seva aparició al Giuseppe Meazza, un estadi històric del futbol europeu, va ser fulgurant. Va entrar al camp en el 84’15”, el joc es va reprendre en el minut 84’25” i va marcar en el 85’54”. En un minut i 29 segons de joc va tocar la pilota cinc vegades i va marcar un gol històric, perquè l’ha convertit en el golejador més jove en la història de la Champions, amb 17 anys i 40 dies. Ell mateix va saber que l’havia fet grossa perquè tot el camp va quedar glaçat. “Vaig quedar sorprès, l’estadi va quedar callat. Què acabo de fer, vaig pensar”, va assenyalar Ansu.

Al club sempre han confiat en ell, sabien que seria un dels que hi arribarien, el que potser no esperaven és la seva eclosió tan ràpida quan Valverde el va cridar com a recurs d’urgència per suplir les baixes dels lesionats Messi, Luis Suárez i Dembélé. I va rendir. I el tècnic ja no el va deixar anar. En la lliga ja ha participat en nou partits i ha fet dos gols –València i Osasuna– i en la Champions ja ha participat en tres partits i ha fet un gol. D’ençà que va debutar amb el primer equip, el dia del Betis, ja ha superat diversos rècords. El primer, aquell mateix dia, ja que es va convertir en el segon jugador més jove de la història del Barça a debutar amb el primer equip en la lliga, amb 16 anys i 298 dies. L’únic que el supera és Vicente Martínez, que ho va fer amb 16 anys, 9 mesos i 7 dies. Amb el seu gol a El Sadar es va convertir en el més jove a marcar amb el Barça en la lliga, i contra el València va ser el més jove a ser titular al Camp Nou i el que en un mateix partit va fer un gol i va donar una assistència. I els últims rècords han estat ser el més jove del Barça a debutar en la Champions i el golejador més jove en la competició.

Però a Milà, abans del gol d’Ansu, el protagonisme se l’havia endut un altre jugador format al planter, Carles Pérez. Contra l’Inter va debutar en la Champions amb el primer equip i, com en el dia de la seva estrena en la lliga, també va marcar. El de Granollers és un valor segur i sempre garanteix qualitat i sacrifici a parts iguals. No està tan a sota del focus mediàtic com Ansu però Valverde també té una fe cega en les seves virtuts. En aquesta temporada ja ha participat en nou partits –vuit de lliga i un de Champions–, ha marcat dos gols i ha repartit tres assistències. A Milà no ho tenia gens fàcil per moure’s entre una defensa tan experimentada, però va respondre perfectament i va ser al lloc oportú per caçar un mal refús de Godín per definir perfectament. “Tant Ansu Fati com jo som un exemple per a la Masia. Si es creu, s’hi pot arribar i el Barça confia en la gent del planter”, va afirmar. Malgrat que continuarà tenint fitxa del filial, amb el qual pot tornar a jugar quan així ho vulgui Valverde, després del partit contra l’Inter va passar a tenir contracte de primer equip. Un premi a la feina ben feta. Ell i Ansu Fati són l’orgull de casa.

LA VEU DELS DOS PROTAGONISTES

Passa tot molt ràpid però aprenc cada dia dels millors. Seguiré com sempre, aprofitant totes les oportunitats
Ansu Fati
Tant Ansu Fati com jo som un exemple per a la Masia. Si es creu, s’hi pot arribar i el Barça confia en la gent del planter
Carles Pérez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)