Barça

Font vol un nou referèndum per ratificar l’Espai Barça

L’Espai Barça, a debat. El líder de la plataforma Sí al Futur considera que han canviat les regles del joc respecte al projecte inicial del 2014 aprovat pel soci al seu dia

Fa un parell de mesos, en l’última assemblea de socis compromissaris, el 6 d’octubre, el líder de Sí al Futur, Víctor Font, portava davant els socis la seva proposta de vot electrònic. La iniciativa va aconseguir la majoria simple, però no va ser aprovada perquè no va superar els dos terços necessaris. Font hi va quedar a només 58 vots. Ara, el precandidat a les futures eleccions del Barça demana que es faci un referèndum entre la massa social del club per ratificar de nou l’Espai Barça.

Font argumenta que el projecte, el pressupost i el finançament han canviat des del 2014 i reclama fer un exercici de transparència. De fet, quan va voler introduir el vot electrònic, més enllà d’una eina evident en processos electorals, un dels usos paral·lels que hi volia atorgar era precisament fer consultes vinculants entre els socis per avaluar temes transcendents del club i ell mateix ja es va referir aleshores a l’Espai Barça.

La seva reivindicació té a veure amb la imminent convocatòria d’una assemblea extraordinària el primer trimestre del 2020. “Aquesta és una decisió estratègica que afecta el futur del Barça en els propers 50 anys. El referèndum és un compromís de la junta directiva. La reforma estatutària va crear l’eina del referèndum. Hem de potenciar-la per enfortir la copropietat de club. Això no ho dic jo. Són paraules de Bartomeu l’abril del 2014, quan abans de fer un referèndum per a l’Espai Barça se li va preguntar per què hi havia d’haver un referèndum. Estem cent per cent d’acord amb les paraules de Bartomeu i volem saber si continuen vigents.” “El que vol Sí al Futur és demanar a la junta directiva que convoqui un nou referèndum per validar el nou Espai Barça. Des del 2014 el projecte ha estat objecte de canvis. Tant el projecte arquitectònic com el pressupost i la forma de finançament, que és clau. L’assemblea de compromissaris no és un mecanisme suficient per donar suport al nou Espai Barça i la junta directiva hauria d’impulsar un nou referèndum. Nosaltres volem impulsar un nou model de govern més democràtic, més participatiu”, assegura Víctor Font. “Reclamem transparència, perquè la inversió de l’Espai Barça superarà els 650 milions o 700 milions. Som partidaris que es posi en marxa l’Espai Barça. El 2014 era una necessitat i ara és una urgència, però volem saber quin és el deute real de l’entitat. Aquesta junta va dir que no es posarien en marxa les obres si el deute estava per sobre dels 220 milions d’euros. Exigim transparència en aquest sentit. Volem fer l’Espai Barça, tant sí com no, però no volem que el model de propietat canviï”, afirma Font.

LES FRASES

Des del 2014 el projecte de l’Espai Barça ha canviat, tant la part arquitectònica com el pressupost i el finançament. Caldria consultar el soci
Exigim transparència. Volem l’Espai Barça, però no volem que el model de propietat canviï
Víctor Font

“Espero que el clàssic s’acabi jugant”

Quan li van preguntar per la convocatòria de Tsunami Democràtic de cara al 18-D, Font va dir: “Una de les coses que valoro de Tsunami Democràtic és que, a més de ser pacífic, és un moviment en què el seny ha imperat per sobre de la rauxa. Els actes a l’aeroport i a la Jonquera es van fer des del sentit comú i estic convençut que ara serà el mateix. Confio que el clàssic es jugarà i que no afectarà els interessos del Barça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)