Barça

El clàssic, amb més controls

Garanteixen la seguretat. El conseller d’Interior, Miquel Buch, afirma que s’accentuarà l’atenció a l’entrada de l’estadi i a les zones que l’envolten des d’hores abans de l’inici del partit

3.000 efectius, entre ells 1.000 mossos d’esquadra, serà el desplegament de seguretat que hi haurà en el partit entre el Barça i el Madrid que es disputarà el dimecres 18 de desembre. El conseller d’Interior, Miquel Buch, al costat del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, i el comissari Carles Anfruns, va comparèixer ahir per explicar el dispositiu que s’utilitzarà per al clàssic centrat en l’atenció als accessos al Camp Nou.

Buch va reiterar que no hi ha motius per pensar que la disputa del clàssic està en perill per motius de seguretat. “No calia ajornar el partit [estava previst per al 26 d’octubre i LaLiga va decidir ajornar-lo al·legant motius de seguretat després de les reaccions contra la sentència del procés]. Hauríem garantit aquell partit igual que ho fem amb el del 18 de desembre. La decisió no va ser policial, va ser de LaLiga, i no la vam compartir. Va ser una decisió equivocada”, va explicar el conseller d’Interior. Buch va admetre que el partit és d’alt risc: “Com tots els Barça-Madrid. A aquest fet se li suma una alerta terrorista de 4 sobre 5, que ja genera un punt més per garantir la seguretat de la gent. A més, hi ha un altre element: la concentració del Tsunami Democràtic al voltant del camp de futbol.”

La concentració

Els Mossos d’Esquadra han dissenyat i coordinaran un dispositiu en el qual participaran 3.000 membres de seguretat, amb 1.000 efectius del cos policial. Aquest dispositiu constarà de dues fases: en la primera, s’accentuarà l’atenció al voltant de l’estadi amb filtres de control de l’espai perquè estigui lliure i s’hi pugui accedir fàcilment. La segona fase consta del control de l’interior de l’estadi. D’aquesta manera, hi haurà més control als accessos, amb la qual cosa, la policia recomana accedir-hi amb antelació. No es preveu l’aportació de la Guàrdia Civil ni de la Policía Nacional.

El Tsunami Democràtic ha organitzat un acte per intentar bloquejar els accessos a l’estadi en quatre punts capitals que envolten el Camp Nou: el carrer Arístides Mallol amb Joan XXIII, Joan XXIII amb Menéndez i Pelayo, travessera de les Corts amb Arístides Mallol i travessera de les Corts amb Elisabeth Eldenibenz.

PRIMERA FASE

S’accentuarà l’atenció al voltant de l’estadi amb filtres de control de l’espai

SEGONA FASE

Supervisió de l’interior de l’estadi amb controls a les entrades

ALT RISC

Està previst que l’únic cos policial que actuï sigui el dels Mossos d’Esquadra

TSUNAMI

25.000 persones s’han inscrit en l’acte que es farà als principals accessos a l’estadi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)