Barça

Examen previ al clàssic

La visita a la Real Sociedad suposa una prova de màxim nivell per al Barça quatre dies abans de rebre el Real Madrid

Després de descansar contra l’Inter, a la Champions League, avui tornarà l’equip titular

L’estadi ‘txuri-urdin’ estarà ple i presentarà un gran ambient per rebre l’equip de Valverde

El nou Anoeta apareix enmig del camí del Barça quatre dies abans del clàssic més agitat dels últims temps, com un incòmode escull abans de la gran batalla. L’ambient que es respira a l’entorn blaugrana és altament positiu després de la reconfortant victòria a Milà que dimarts van aconseguir els jugadors menys habituals per a Valverde, amb els gols dels joves Carles Pérez i Ansu Fati, i a només una setmana de començar les vacances de Nadal. El partit d’aquesta tarda, a les 16 hores, es presenta, en tot cas, com un repte de primer nivell. Contra la Real no tocarà descansar a cap dels indiscutibles, per molt que la visita del Real Madrid sigui a tocar. Així, s’espera un onze amb Ter Stegen, un altre cop, sota els pals; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Jordi Alba a la defensa, després que ahir Junior quedés fora de la llista i el de l’Hospitalet i Semedo rebessin l’alta mèdica. Sergio Busquets, Frenkie de Jong i Rakitic seran, si no hi ha sorpresa, la tripleta del mig del camp. Arthur, que va tornar a quedar fora de la convocatòria, no passa un bon moment: segons TV3, va viatjar a Andorra el 24 de novembre i el 3 de desembre passat per practicar surf de neu. En tot cas, en atac actuaran Messi, Suárez i Griezmann. El francès tornarà a Sant Sebastià, on va arribar fa deu anys, amb l’equip a segona divisió, i va canviar l’ànim de l’aleshores ensopida afició txuri-urdin. Allà va passar els primers cinc anys de la seva carrera i va començar a fer-se gran.

L’expectació a la capital de Guipúscoa és màxima: per primera vegada hi haurà ple absolut en el remodelat estadi d’Anoeta, que situa la grada més a prop de la gespa i té una capacitat per a 39.500 espectadors. La Real Sociedad ha repartit, a més, 38.000 cartolines per compondre un mosaic gegantí quan els protagonistes del partit saltin a la gespa. En aquest escenari, el Barça ha puntuat les tres últimes temporades i els dos cops que hi ha anat amb Ernesto Valverde a la banqueta ha guanyat: 2-4 i 1-2. L’últim, a més, el dia que s’inaugurava la reforma. Abans, però, va passar sis temporades negres, en què només va aconseguir un empat. Aquest any la Real apareix com un rival especialment perillós. Quart en la lliga, per damunt del València i l’Atlético de Madrid, l’equip que entrena Imanol Alguacil ha encès l’esperança dels seus aficionats, que veuen possible tornar a aconseguir un lloc a Europa. Els últims precedents daten de les temporades 2012/13, 2013/14 i 2016/17 i en els tres casos els txuri-urdin tenien una trajectòria similar a l’actual. Més lluny queda l’èxit del curs 2002/03, quan, amb el francès Raynald Denoueix a la banqueta, la Real dels Kovacevic, Karpin, Xabi Alonso, Nihat i De Pedro va acabar en segon lloc, a dos punts del lideratge.

Ara les estrelles són Odegaard, Oyarzabal, Portu i Willian José, un quartet ofensiu de respectable rendiment que explica el joc atractiu de l’equip guipuscoà. En defensa, avui no hi seran Aritz Elustondo, lesionat, i Robin Le Normand, sancionat, però l’onze que presentarà Alguacil és, igualment, de plenes garanties: a més dels quatre del davant, hi haurà Remiro, a la porteria; Zaldua i Monreal, als laterals; Diego Llorente i Zubeldia, a l’eix defensiu, i un doble pivot format per Guevara i Murillo.

GRAN AMBIENT

La Real repartirà 38.000 cartolines perquè llueixi un mosaic gegant a Anoeta

PER 2-4 I 1-2

El Barça de Valverde ha guanyat les dues vegades que ha visitat la Real

ARTHUR

TV3 va dir ahir que el brasiler havia viatjat a Andorra per practicar surf de neu

Alguacil: “No hi ha manera de parar Messi”

L’entrenador de la Real Societat, Imanol Alguacil, es va mostrar optimista 24 hores abans del partit d’aquesta tarda contra el Barça, tot i que, qüestionat sobre Leo Messi, va admetre que “no hi ha manera de parar-lo.” I va afirmar: “Messi ha jugat contra els millors equips i els millors entrenadors. Crec que ni Ernesto Valverde, que el coneix, tindria mitjans per aturar-lo.” El tècnic basc va reconèixer que el partit contra el FC Barcelona serà complicat. “Però nosaltres estem en un bon moment”, hi va afegir. Alguacil va subratllar que els seus jugadors poden contrarestar la diferència de qualitat amb el Barça gràcies al suport de l’afició. L’entrenador de la Real va assegurar que el seu equip arriba al partit “amb una il·lusió terrible” i que “tots els que vagin dissabte a Anoeta el reconeixeran”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)