Barça

El Barça deixa escapar dos punts contra la Real després de remuntar (2-2)

La lliga. Els de Valverde trenquen la ratxa de victòries després d’empatar contra el conjunt basc just abans de rebre el Real Madrid en el clàssic del 18

El Barça ha vist truncada la seva ratxa de victòries just abans de rebre el Madrid en el clàssic del Camp Nou en no passar de l’empat contra la Real Sociedad en un partit que hauria pogut guanyar després d’aconseguir remuntar el gol inicial d’Oyarzabal gràcies a Griezmann i Luis Suárez però que també hauria pogut perdre perquè durant algunes fases ha patit de valent per contenir una bona Real.

Valverde ha sortit amb l’onze de gala, ja amb Jordi Alba al lateral esquerre, un equip fresc de cames després que la gran majoria de jugadors descansés en el partit de champions contra l’Inter de Milà. Però tot i això, el Barça ha sobreviscut en un primer temps en que la Real Sociedad s’ha mostrat superior gràcies a la seva bona pressió home a home en la sortida de pilota blaugrana i fent mal entre línies aprofitant-se d’un mal posicionament dels jugadors del Barça sobre el camp. Sense tenir ocasions claríssimes de gol, els bascos rondaven la porteria de Ter Stegen fins que en el minut 10 l’àrbitre Alberola Rojas ha interpretat que Busquets agafava Valverde a la sortida d’un córner i ha xiulat penal. Una pena màxima d’aquelles que se’n fan quinze a cada partit. Oyarzabal no ha perdonat.

La Real Sociedad d’Imanol és un equip que juga bé a futbol i que no dóna cap pilotada i amb el marcador a favor ha seguit jugant igual, sortint amb passades des del darrere amb moltíssima facilitat. El Barça durant moltes fases del primer temps ha recordat als dels primers partits fora de casa, sortint sense posar els cinc sentits i a veure-les venir. Luis Suárez ha pogut marcar en un xut llunyà que Remiro ha refusat. Però quan tens qualitat, pot passar que en qualsevol acció marquis i en un contracop Llorente no ha mesurat bé una passada llarga, se l’ha empassat i l’ha deixat a peus de Suárez, que ha connectat amb Griezmann per deixar-lo sol en carrera i aquest no ha perdonat. Definició suau, de cullera, per superar Remiro.

El segon temps no ha pogut començar millor pel Barça, que s’ha avançat gràcies a una precisa passada de Busquets a la desmarcada de Messi i aquest, davant la sortida de Remiro li ha passat a Luis Suárez perquè marques a porta buida. Piqué ha pogut fer el tercer a la sortida d’un córner però un defensa de la Real ha tret la pilota de la línia de gol amb el porter batut. Quan semblava que el Barça agafava el control del joc, els bascos han aconseguit empatar després que Lenglet fos tou a l’hora de pressionar una pilota al mig del camp, aquesta ha arribat a Monreal, que ha centrat i erròniament Ter Stegen l’ha volgut refusar i li ha deixat franca a Isak perquè empatés el partit. Amb el gol, la Real s’ha envalentit i ha tancat el Barça, que ha passat per uns minuts d’angoixa i en que els bascos han assetjat la porteria de Ter Stegen. Valverde ha reaccionat fent entrar Aleñá per Busquets i Semedo per Alba, que no estava per jugar tot el partit.

Amb el partit trencat i ple d’anades i vingudes, Valverde s’ha jugat la carta Arturo Vidal, que ha entrat per Rakitic però el gol del triomf no ha arribat. En l’última jugada del partit, Piqué ha reclamat penal quan anava a rematar una centrada de Suárez, en una acció pràcticament idèntica a la que sí que ha estat castigada amb pena màxima en la primera meitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)