Barça

El protagonista

Antoine Griezmann

Una altra genialitat per obrir la llauna

Antoine Griezmann va viure un petit infern en el seu retorn al Wanda Metropolitano fa dues setmanes. Insultat pels seguidors que tant l’havien aclamat; fins i tot alguns, amb molt mal gust i que va suposar una sanció, van desitjar-li la mort més d’un cop en uns càntics completament desafortunats. Ahir tornava a tenir una visita especial, a Sant Sebastià, on també va ser molt estimat i on es va forjar com a futbolista després de jugar-hi cinc temporades abans de marxar a l’Atlético per convertir-se en l’estrella que és avui dia. Ni de bon tros el van rebre com a Madrid; algun tímid xiulet quan van anunciar el seu nom per la megafonia, però pels voltants del Reale Stadium no eren pocs els que preguntaven com li anava per Barcelona i en destacaven les seves bondats i capacitat de sacrifici.

Situat de nou a la banda esquerra amb el retorn de Messi i Luis Suárez –a Milà va jugar en punta amb Carles Pérez–, el francès va castigar el seu exequip en una de les poques ocasions que va tenir el Barça en un primer temps en què va ser clarament superat per la Real Sociedad. Especialista a obrir la llauna, Griezmann va empatar el partit en un contraatac en què Llorente va mesurar malament un rebuig llarg, la pilota va anar als peus de Luis Suárez, que el va assistir en carrera i davant la sortida de Remiro el va superar amb un toc suau, de cullera, precís i preciós que va recordar moltíssim el gol que va fer al Mallorca en la jornada passada. En aquella ocasió l’assistència va fer-li Ter Stegen. Per respecte al club que el va formar, Griezmann no va voler celebrar el gol al seu exequip. “Mai celebraré cap gol aquí; ja vaig marcar a l’antic Anoeta amb l’Atlético i no ho vaig fer perquè tinc molt respecte cap als que m’ho van donar tot, i per això no ho celebro”, va explicar després del partit. També va comentar que la seva relació amb els companys fora del camp cada cop va a més, i a dins es nota, i que cada cop anirà a millor.

Com tot l’equip, i més enllà del gol, li va tocar patir en el primer temps. De fet, va ser molt elogiable la seva actitud ajudant en tot moment Jordi Alba, que tornava després de la lesió i a qui encara se’l va veure lluny del seu millor estat de forma. Griezmann està donant mostres aquesta temporada que no li cauen els anells pel fet de córrer cap enrere i donar un cop de mà en tasques defensives. Són ja diversos els partits en què ha acabat rebutjant pilotes a la zona lateral i després encara ha tingut forces per anar cap amunt. A l’inici de la segona meitat va estar a punt de fer el segon després de rebre una passada de Lenglet que va recollir a meravella estirant la cama, però el seu xut el va rebutjar a córner el porter dels bascos. El Barça no va poder sentenciar, i després de l’empat realista li va tocar tornar a sacrificar-se.

Després dels dos partits especials que ha viscut contra l’Atlético de Madrid i contra la Real Sociedad, a Griezmann li tocarà disfrutar del seu primer clàssic contra el Real Madrid vestint la samarreta blaugrana dimecres al Camp Nou. No caldrà ni dir-li que és un partit especial perquè va viure molts derbis madrilenys, així que s’espera d’ell que surti molt motivat i amb ganes de tornar a marcar i ampliar els sis gols que ha fet fins ara en la lliga –set comptant la Champions.

42
intervencions
1
passada de mèrit bona
1
pilotes recuperades
1
pilota perduda
0
faltes comeses
0
faltes rebudes
2
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)