Barça

Messi, a casa de Maradona

El Barça té fortuna en el sorteig i queda emparellat amb el Nàpols, un equip amb jugadors de nivell però ara mateix en una situació complicada

Els blancs no tenen tanta sort i s’enfrontaran al City de Guardiola

Tenint en compte els precedents de les dues últimes temporades, en què el Barça va quedar fora de la Champions quan partia amb un avantatge considerable de l’anada, no ens atrevirem a dir que el sorteig dels vuitens de final que ahir es va celebrar a Nyon va sortir-li favorable. Ara bé, tampoc no ens podem enganyar i sí que podem dir que l’expedició blaugrana va tornar satisfeta cap a Barcelona. Els de Valverde tindran el Nàpols com a rival en els vuitens de la Champions, un equip que en aquests moments és novè en la serie A i que, malgrat classificar-se per a la següent fase de la Champions, va fer fora el seu entrenador, Carlo Ancelotti, cosa que exemplifica la inestabilitat en què està en aquests moments el club napolità. A hores d’ara és una incògnita saber com respondrà el conjunt amb Genaro Gatusso a la banqueta. Malgrat tot, el Nàpols és un equip a tenir en compte perquè disposa de futbolistes de nivell que ben segur poden complicar l’existència a qualsevol.

L’eliminatòria també serà especial perquè Leo Messi visitarà un estadi, San Paolo, on Diego Armando Maradona és venerat i tractat com una divinitat per tot el que va fer allà. Els va fer guanyar dues lligues (1986/87 i 1989/90), una copa d’Itàlia (1986/87), una supercopa d’Itàlia (1990) i una copa de la UEFA (1988/89). El 10 blaugrana mai ha visitat aquest estadi, ni tan sols hi ha precedents entre el Barça i el Nàpols en partit oficial. Sí que es van veure les cares aquest estiu passat durant la pretemporada, en què els blaugrana es van imposar en els dos amistosos per 2 a 1 i 0 a 4. Malgrat que el rival no és el pitjor que podia tocar, Valverde va amb peus de plom en la eliminatòria perquè està escarmentat. “Han canviat l’entrenador, en la lliga no han començat gaire bé; però, tot i això, han fet una molt bona Champions. Van aconseguir guanyar el Liverpool i empatar a Anfield. No sabem quin rival ens trobarem d’aquí a dos mesos quan ens hi enfrontem”, va afirmar. A més a més, va advertir de l’ambient de San Paolo. “Estem segurs que serà un ambient fort i que ens trobarem un estadi on la gent estarà molt a sobre.” El director de relacions institucionals del Barça, Guillermo Amor, va mantenir el mateix discurs. “Cal estar contents però amb cautela. És un equip a respectar, la ciutat i l’afició pressionen, ha tingut un canvi de tècnic i veurem què ens trobem amb el canvi de Gattuso per Ancelotti. Segur que volen fer història en aquesta competició. Anirem amb ganes d’intentar aconseguir un bon resultat i rematar al Camp Nou”, va assenyalar.

Menys sort va tenir el Real Madrid, que s’enfrontarà al Manchester City de Pep Guardiola en una de les altres grans eliminatòries dels vuitens de final. Els precedents, però, són favorables als blancs i la tasca del tècnic català serà posar-hi fi. L’última vegada que el City i el Real Madrid es van veure les cares va ser el 2016. Els de Zidane van empatar a zero en l’anada a Manchester, mentre que a la tornada van aconseguir el bitllet per a la final de Milà amb un gol en pròpia porta de Fernando. Els blancs es van imposar a l’Atlético en els penals i van sumar l’onzena Champions.

Dels altres encreuaments, el que ha sortit més malparat és l’Atlético de Madrid, que s’enfrontarà a l’actual campió i principal favorit al títol, el Liverpool. El València ha estat més afortunat i s’enfrontarà a un dels equips més assequibles, l’Atalanta. Un altre dels duels atractius serà el que reviurà la final del 2012 entre el Chelsea i el Bayern de Munic.

El Borussia Dortmund, que estava en el grup del Barça, s’enfrontarà al PSG, en el que serà el retorn de Tuchel a Dortmund, mentre que el Juventus jugarà contra l’Olympique de Lió i el Tottenham de Mourinho s’enfrontarà al Leipzig amb la tornada a Alemanya.

PRUDENTS

Cal estar contents però amb cautela. És un equip a respectar, la ciutat i l’afició pressionen i han canviat de tècnic
Guillermo Amor

ALERTA

Han fet una molt bona Champions. Van aconseguir guanyar el Liverpool i empatar a Anfield
Ernesto Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)