Barça

“La gent s’expressarà lliurement i el partit es jugarà segur”

Ernesto Valverde. Entrenador del FC Barcelona

De les cinc primeres preguntes que es van fer ahir a Ernesto Valverde en roda de premsa, quatre van tenir un denominador comú: Tsunami Democràtic i les possibles afectacions de cara al clàssic que pugui tenir la crida a la mobilització feta per la plataforma, sigui en l’alteració ja confirmada de les rutines prepartit de tots dos equips o fins i tot una hipotètica suspensió de l’enfrontament en el supòsit que es produeixi algun tipus d’incident greu. El context polític condiciona clarament un partit habitualment ja declarat d’alt risc per sistema, però que en aquesta ocasió entra en una dimensió molt més delicada i imprevisible. Amb tot, Valverde és d’aquells que creuen que el partit es jugarà amb normalitat. El mateix discurs que ha fet el president, Josep Maria Bartomeu, durant els últims dies. Crida al civisme. “Ja vaig dir al seu moment que creia que el millor hauria estat jugar el partit el dia 26, quan estava fixat d’inici. Al final es va prendre la decisió d’ajornar-lo, però espero que el partit es jugui amb normalitat. Crec que la gent s’expressarà lliurement i el partit es jugarà, vaja”, assegurava ahir el tècnic. “Nosaltres estem exclusivament centrats en el partit de futbol. Estem centrats en el que ens ocupa. Pensem en què pot passar durant els noranta minuts. En la resta no. Pel que fa al canvi de rutines, tampoc ens afecta en excés”, hi afegia.

A Valverde, certament, el que li preocupa realment és el Real Madrid i el bon moment d’homes com Karim Benzema: “Benzema està fent una grandíssima temporada. Està marcant gols. Efectivament serà important per a nosaltres tenir-lo controlat.” “És veritat que en els últims anys hem aconseguit bons resultats contra ells, però espero la millor versió del Real Madrid. L’altre dia van empatar al minut 95 a Mestalla. És un equip que no es rendeix i aquí al Camp Nou acostumen a fer bons partits.” “Som tot just a la primera volta i encara queden molts partits per jugar. Arribem els dos equips molt igualats i dubto que aquest partit acabi sent transcendent per guanyar la lliga o no perquè queda moltíssim”, considera un Valverde que intentava treure així transcendència a un partit que serà seguit a tot el món.

El VAR, sota la lupa

A Ernesto també se li va preguntar pel polèmic arbitratge d’Alberola Rojas a Sant Sebastià. El penal no xiulat a Piqué contra la Real encara cou al vestidor. Més pressió per al canari Hernández Hernández. Molts ulls posats avui en el col·legiat i també en el VAR, on hi haurà De Burgos Bengoetxea. “Tots vam intuir que si l’àrbitre hagués anat a revisar l’acció hauria xiulat penal sobre Piqué. No ho va fer i tinc poc més a dir. Però era clar que amb la instauració del VAR no s’acabarien les polèmiques”, va afirmar.

ENCARA MOLESTOS

“Era clar que amb l’arribada del VAR no s’acabarien les polèmiques”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)