Barça

Tsunami de talent

El Barça i el Madrid afronten avui (20 h) el clàssic ajornat al seu dia per Tebas, en una cita condicionada absolutament per la convocatòria de Tsunami Democràtic, que començarà a jugar ‘l’altre partit’ a l’exterior de l’estadi a partir de les quatre de la tarda

El context ha obligat a extremar com mai les mesures de seguretat

El món mira avui el Camp Nou. Partit a dins i a fora de l’estadi. A la gespa, nit de clàssic. A l’exterior del recinte –i per extensió també a la grada amb tota probabilitat–, política i revolta pacífica. Tsunami Democràtic jugarà el seu primer Barça-Madrid. Serà el seu debut en un partit d’aquestes característiques i des de fa ja dies ha robat absolutament el focus mediàtic a una llegenda com Leo Messi, el màxim golejador de la història dels clàssics amb 26 gols, i a una institució madridista com Sergio Ramos, que aquesta nit superarà Xavi i Gento i igualarà el rècord de Sanchís (43) com el futbolista amb més clàssics jugats. Els dos capitans, a l’ombra. Tsunami Democràtic aclapara tots els flaixos. Ho ha fet en els dies anteriors a la gran cita i ho farà també durant el dia d’avui.

El context que envolta el clàssic ha obligat el Barça i el Madrid a canviar les seves rutines prepartit. Els dos equips i l’estament arbitral, allotjats de forma inèdita al mateix hotel per qüestions de seguretat, sortiran de l’Hotel Sofia en direcció a l’estadi unes quatre hores abans del partit, escortats per un cordó d’uns 800 mossos d’esquadra. Es preveu un dispositiu d’un miler d’agents, 2.000 membres de seguretat privada contractada pel FC Barcelona i uns 500 antidisturbis enviats pel Ministeri de l’Interior. Per part del cos de Mossos d’Esquadra participaran en el dispositiu agents de la brigada mòbil, la divisió de trànsit, l’àrea de recursos operatius, la unitat canina, la unitat de subsol i el grup de Tedax. Ja a primera hora del matí s’activaran els centres de coordinació policial a l’interior i l’exterior del camp. Tot això, amb la voluntat que el partit es jugui, com desitjava ahir Ernesto Valverde en la seva compareixença i com també havia dit Josep Maria Bartomeu la setmana passada en el dinar de Nadal amb la premsa.

Tsunami Democràtic ho ha monopolitzat tot. Es desconeix quina serà la magnitud real de l’acció que portarà a terme, però si amb el canvi de data Javier Tebas pretenia que el suflé baixés, resulta evident que ha errat amb el pla. Hi hauria hagut soroll el 26 d’octubre i hi haurà encara més soroll avui.

Des del punt de vista merament esportiu, Marc Márquez, campió del món de Moto GP per vuitena vegada el 6 d’octubre passat a Tailàndia, serà l’encarregat d’aixecar el teló del clàssic amb el servei d’honor. Serà el primer clàssic per a Griezmann, De Jong, Ansu Fati i Carles Pérez, i serà el número 42 per a Leo Messi. L’argentí va ser baixa en l’últim clàssic de lliga al Camp Nou (5-1). Aquell dia Luis Suárez es va posar l’equip a l’esquena, però avui bona part de les esperances blaugrana estaran dipositades de nou en un Messi que ja suma 19 victòries contra el Madrid.

Messi arriba al partit com a pitxitxi de la lliga, empatat a gols amb Karim Benzema (12). El francès ha marcat sis gols en les últimes set jornades. Màxima igualtat en la taula de golejadors i màxima igualtat també en la classificació. Després dels empats al Reale Arena de Sant Sebastià i a Mestalla en l’anterior jornada, tots dos equips arriben a la gran cita com a líders de la primera divisió (35 punts).

Zidane no podrà disposar dels lesionats Hazard, Marcelo, James, Lucas Vázquez i Asensio, i el gran dubte és saber si tornarà a apostar per la fórmula dels quatre migcampistes o bé si jugarà amb línia de tres a dalt. Si opta per protegir-se i jugar només amb dos puntes (Benzema i Bale o Rodrygo), Isco i Modric serien els qui es jugarien la quarta plaça del mig del camp perquè Casemiro –reservat a Mestalla–, Kroos i Fede Valverde són fixos. Molts menys dubtes al Barça. Mateix onze que a Sant Sebastià.

Courtois, per cert, ha rebut 26 gols en 14 partits contra el Barça. L’equip que més l’ha ferit. Messi, Suárez i Griezmann oloren sang.

VALVERDE

Repetirà amb tota probabilitat l’onze que va alinear fa quatre dies a Sant Sebastià

ZIDANE

Apostarà per la fórmula dels quatre mitjos, amb Casemiro, reservat a Mestalla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)