Barça

El Barça i el Madrid empaten en un clàssic amb poc futbol

Tsunami Democràtic. El partit s’ha aturat dos minuts a la segona part després que des de la graderia s’hagin llençat pilotes a la gespa amb el lema de “Sit and Talk”

L’empat sense gols en el clàssic del Camp Nou deixa les coses com estaven i el Barça es manté com a líder de la lliga amb el Real Madrid amb els mateixos punts. No ha estat un partit fàcil pels blaugrana, ben tenallats per l’equip de Zidane, que en el còmput global ha dominat més i ha estat millor sobre la gespa. No hi han hagut gols ni tampoc cap acció que hagi posat en risc la disputa del partit com molts temien. Només s’ha aturat dos minuts en la segona meitat pel llançament de pilotes sobre la gespa en l’acte ideat per Tsunami Democràtic, que això sí, ha aconseguit col·locar moltes pancartes amb el lema “Spain, sit and talk” a la graderia.

Valverde ha fet alguns retocs en l’onze, alguns per iniciativa pròpia i d’altres obligat per les circumstàncies. Esportivament, ha decidit sortir amb Semedo de lateral i amb Sergi Roberto d’interior, la fórmula utilitzada en els primers partits de la temporada. La sorpresa és que de mig centre va jugar Rakitic i no Busquets, que es va quedar a la banqueta. La resta de l’equip, el previsible, amb Piqué i Lenglet a l’eix defensiu, Alba a l’esquerre, De jong completant el mig del camp i al davant, el trident amb Messi, Luis Suárez i Griezmann.

El partit ha començat amb una gran passada de Messi cap a l’internada d’Alba que Luis Suárez no ha pogut rematar. D e fet, la connexió entre l’argentí i el lateral ha estat el principal argument ofensiu dels blaugrana en el primer temps. Alba ha tingut el gol en una rematada que ha marxat fora per poc i Sergio Ramos ha tret sobre la línia un xut de Messi després d’una bona jugada per l’esquerre. Al Barça li ha faltat tenir el control en els primers quaranta cinc minuts perquè la pressió del Madrid li ha generat dificultats per treure la pilota. Els de Zidane han fet una bona feina dificultant el joc blaugrana i han generat perill en diverses centrades, a pilota aturada Piqué ha hagut de treure gairebé a la línia de gol una rematada de Casemiro a la sortida d’un córner mal defensat. Els blancs també ho han intentat amb xuts llunyans de Valverde, amb bona resposta de Ter Stegen.

En el segon temps, el Barça ha seguit amb problemes per sortir fàcil des del darrere i el Madrid ha anat fent-se amb el control del partit. El tècnic ha fet entrar Arturo Vidal en el lloc de Semedo i ha situat Sergi Roberto al lateral per intentar tenir més sortida. En el minut 10 de la segona part, el partit s’ha aturat uns minuts perquè des de les graderies s’han llençat pilotes inflables sobre la gespa i s’ha ensenyat la pancarta “Spain sit and talk” i s’ha cridat llibertat presos polítics. Això ha semblat esperonar els blaugrana, que han desaprofitat dues bones ocasions de Messi i Luis Suárez, erràtics en la definició. Ha respòs el Madrid amb una bon xut lateral de Bale en un contracop ràpid. Malgrat el canvi, el Barça ha continuat sense sortir amb brillantor a través del joc i només ho feia en arrencades esporàdiques mentre que a Bale li han anul·lat un gol per fora de joc després que el VAR ratifiqués l’encert del jutge de línia.

Zidane ha fet entrar Rodrygo i Modric en busca de més frescor de cames en el tram final mentre que Valverde ha donat els últims minuts a Ansu Fati. Però el marcador no s’ha mogut ni per uns ni pels altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)