Barça

Un mes que fa pujada

El Barça de Valverde tindrà un començament de l’any 2020 difícil i dur amb les sortides als camps de l’Espanyol i del València i amb el primer títol en joc, la supercopa d’Espanya, que estrena nou format

El gener acostuma a ser un mes complicat per a les butxaques dels assalariats. Hi ha pujades de preus i de taxes de diversos productes regulats que sumats als dispendis que ja s’han fet durant el mes de desembre acaben deixant buides les carteres de tothom. Ara bé, sempre hi ha maneres d’atenuar-ho i és haver fet una bona planificació econòmica abans que tot faci pujada. Traslladant-ho a l’esport, i al Barça més concretament, aquest mes que ara tot just comença també fa pujada i els de Valverde es trobaran amb alguns enfrontaments que els exigiran donar ja una bona versió quan amb prou feines hauran tingut temps de cremar els torrons i de tornar-se a posar el xip de la competició després de les vacances nadalenques. En el seu cas, la bona planificació equival a no haver fet gaire excessos durant aquests dies, haver complert el pla individualitzat amb el quals tots van marxar sota el braç i, sobretot, posar ja els cinc sentits en la feina.

El primer gran desafiament per a l’equip blaugrana és el 4 de gener amb la visita al camp de l’Espanyol. L’equip blanc-i-blau passa per un dels seus pitjors moments dels darrers anys, és el cuer de la competició i acaba de fer fora el seu segon entrenador de la temporada, Pablo Machín. Ara bé, és en aquestes situacions quan un equip pot ser més perillós. A més a més, estrenaran tècnic, Abelardo Fernández, i això sempre és una motivació afegida per als jugadors, que miraran de guanyar-se la seva confiança. Els blanc-i-blaus no es poden permetre gaire ensopegades i, si normalment ja ho donen tot contra el Barça, en la situació crítica en la qual es troben poden ser encara més perillosos. El nou entrenador blanc-i-blau té passat blaugrana i també caldrà veure com el rep la seva nova afició. Abelardo va jugar vuit temporades en el Barça, entre el 1994 i el 2002, i va guanyar títols: dues lligues, dues copes del Rei i una Recopa de Europa

Després d’aquest partit, el Barça agafarà l’avió i partirà cap a Jiddah, on l’espera la celebració de la 36a edició de la supercopa d’Espanya, que aquest any estrena format i un canvi de dates. Sempre es jugava a l’estiu i abans de començar la lliga i aquest cop es fa a l’hivern i amb quatre participants en joc, de manera que es jugaran unes semifinals i una final. Per accedir a la final del dia 12 de gener, el Barça de Valverde haurà d’eliminar l’Atlético de Madrid, un equip al qual va superar en la lliga gràcies a una genialitat de Leo Messi a les acaballes del partit però que de ben segur que exigirà moltíssim als blaugrana durant els noranta minuts. El partit es jugarà el 9 de gener. El València i el Real Madrid s’enfrontaran en l’altre semifinal, així que, passi qui passi, els blaugrana hauran de suar de valent per guanyar el primer títol en joc de la temporada.

El següent partit ja serà al Camp Nou, contra el Granada. A priori, és el duel menys complicat durant aquest mes de gener. El Barça voldrà mantenir la bona dinàmica a casa del 2019, on no va perdre cap partit, i l’equip andalús no sembla que hagi de ser un rival excessivament complicat per poder mantenir aquesta bona ratxa de resultats. Cal recordar, però, que una de les derrotes més vergonyants d’aquesta temporada va ser, precisament, contra el Granada, quan el Barça va caure per 2 a 0 en un dels pitjors partits fora de casa que se li recorden en els últims temps. Després el Barça disputarà el partit de setzens de la copa del Rei el 22 de gener i el dia 25 els de Valverde visitaran el camp del València, un equip que amb Celades ha anat a l’alça i que li sol posar sempre les coses difícils al Barça. L’equip blaugrana ja sap que a Mestalla sempre es troba un ambient molt hostil, amb una afició que sempre pressiona moltíssim i, per tant, caldrà oferir un molt bon rendiment per superar-lo. En funció de com vagin les semifinals per als dos equips, també es podrien trobar els dos equips en la supercopa d’Espanya. El darrer partit del mes de gener serà el 29 en els vuitens de la copa del Rei si els blaugrana passen l’eliminatòria.

Serà important que el Barça comenci amb força aquest mes de gener per mirar de no fallar i poder augmentar la distància amb el Real Madrid. Després del clàssic les coses no es van moure amb l’empat a zero i els de Valverde van continuar líders per la major diferència de gols, però quan tothom es pensava que aquesta situació es mantindria, els de Zidane no van passar de l’empat contra l’Athletic i el Barça ara és líder en solitari amb dos punts més d’avantatge i això no es pot desaprofitar. L’equip ha de continuar progressant en el seu joc per arribar al febrer quan torni la Champions amb la visita al camp del Nàpols. Serà a finals de mes, però el Barça hauria d’estar més afinat per no patir tant. I una de les claus és començar el nou any de la millor de les maneres i per això cal no fallar en aquest gener tan decisiu.

EL DERBI

L’Espanyol tindrà nou entrenador, Abelardo, i s’està jugant la vida en cada partit

SUPERCOPA

Aquest mes de gener el Barça ja es juga el primer títol de la temporada
Espanyol - Barça
4 de gener
Barça - Atlético
9 de gener (supercopa d’Espanya)
Barça? - Madrid o València
12 de gener (Final de la supercopa. Faria falta que es classifiqués)
Barça - Granada
19 de gener
València - Barça
25 de gener

RIVAL

Per mirar d’aconseguir un lloc en la final haurà de deixar fora l’Atlético

COPA

Al gener l’equip també jugarà els setzens de copa del Rei i, si passa, també els vuitens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)