Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del Barça

“Cal controlar les emocions”

Tot i que el xoc sigui entre el primer i el cuer, un derbi barceloní sempre porta un afegitó de competitivitat i tensió que cap dels protagonistes no pot dissimular. Per això, el tècnic del Barcelona, Ernesto Valverde, és conscient que el camí cap a la victòria dependrà que les emocions no agafin el control de la situació: “Es tracta de controlar el punt d’intensitat que hi ha en aquest tipus de partits i que així l’equip que generi més i que concedeixi menys sigui qui pugui guanyar. La nostra intenció és afrontar el partit amb aquestes garanties”, va assenyalar.

L’anàlisi prèvia al partit no ha estat fàcil per al cos tècnic dirigit pel preparador basc perquè el canvi d’entrenador normalment porta també un gir radical en la planificació dels partits. “Ens hem fixat en el que ha estat l’Espanyol en els darrers partits però també en la trajectòria d’Abelardo amb l’Alavés, en com ha planificat els partits contra nosaltres”, va reconèixer Valverde. “L’Espanyol està en una situació difícil però és un derbi i en aquests casos les distàncies classificatòries no existeixen. Hi ha tensió, es juga molt amb el cor i aquests partits s’han de saber jugar. Ells comencen una nova etapa, un nou impuls i ara tenen l’al·licient en un partit de màxima rivalitat.” L’entrenador també va admetre que volen guanyar “per acabar la primera volta líders i pel component emocional que té el partit”.

Mercat

En la roda de premsa prèvia al partit, el Txingurri també va comentar l’actualitat en el mercat d’hivern de l’equip blaugrana. No va voler pronunciar-se sobre Dani Olmo: “És un bon jugador però ara mateix és d’un altre equip.” També va reconèixer que li va sorprendre la sortida d’Aleñá: “Pensava que si es produïa la sortida no seria tan aviat [...]. Ara tenim menys gent en aquesta posició però no penso en cap sortida més. Comptem amb els que tenim [inclòs Arturo Vidal] i amb els que són al filial.”

M’agradaria que l’Espanyol continués a primera. No sé si ho farà. Ara mateix va cuer però no hi ha grans diferències amb la salvació
Volem guanyar pel component emocional que té un partit com aquest i per acabar la primera volta en la primera posició.
Aquesta dècada ha estat extraordinària per al club. La idea és millorar però el llistó és molt alt
Ernesto Valverde
entrenador del barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)