Barça

Viatge amb coses en joc

El Barça ja és a Jiddah, on podria aconseguir el primer títol de la temporada, la supercopa, si supera l’Atlético i el Madrid o el València en la final

És una competició dura: hi tenen poc a guanyar i molt a perdre

El Barça es juga el primer títol de la temporada al gener. Això és fruit del canvi de format experimentat en aquesta edició de la supercopa d’Espanya. En la passada ja es va celebrar a partit únic i al Marroc, i en aquesta s’ha anat més lluny, tant en la seu de la final, a l’Aràbia Saudita, com en el sistema de competició. D’una final entre el campió de lliga i el de la copa del Rei s’ha passat a una final four entre els dos primers classificats de la lliga i els dos finalistes de la copa. Però això tant se val. La qüestió és que l’expedició blaugrana ahir va marxar cap a Jiddah amb un únic objectiu: tornar a Barcelona amb el primer títol sota el braç. Malgrat el nou format, la supercopa d’Espanya continua sent una competició dura, ja que hi tenen molt a perdre i poc a guanyar. Si el Barça torna amb el títol, s’hi donarà poc valor, però si cau demà contra l’Atlético de Madrid en la semifinal, apareixeran les crítiques. Això és així i tothom ho té assumit.

Quan es disputava a l’estiu, sempre hi podia haver l’excusa que la plantilla no estava tancada del tot, que alguns jugadors no estaven en forma, però ara que es disputa en ple mes de gener no hi ha coartada possible. És evident que la competició arriba en un moment en què la lliga està molt ajustada. El Real Madrid, per exemple, ha deixat a casa Bale i Benzema, com si no volgués donar gaire importància al títol i preferís centrar-se a continuar millorant en la lliga, competició en què està empatat a punts amb el Barça. Valverde, per contra, s’hi endú tots els disponibles del primer equip, tret dels lesionats, Ter Stegen, Dembélé i Arthur, però també és cert que hi han viatjat sis jugadors del filial, els migcampistes Riqui Puig i Collado, el defensa Araújo, els davanters Carles Pérez i Ansu Fati –en dinàmica de primer equip des de fa temps– i també el porter Iñaki Peña i el del Juvenil A, Arnau Tenas. Caldrà veure si algun d’ells tindrà l’oportunitat de jugar uns minuts, ja sigui en la semifinal contra l’Atlético de Madrid o en la final de diumenge contra el vencedor del duel entre el Real Madrid i el València. La seva presència a l’Aràbia Saudita no perjudicarà els interessos del filial perquè aquest cap de setmana no hi ha partit en el grup 3 de segona B: el seu rival, el Badalona, té partit de la copa del Rei dissabte contra el Getafe.

El Barça sí que vol aquest títol. Està obligat a lluitar-hi perquè necessita bones notícies per rearmar-se de confiança després de l’últim empat en el derbi contra l’Espanyol i d’haver perdut el marge que tenia en la lliga respecte al seu perseguidor immediat. A ningú se li escapa que hi ha dubtes sobre el rendiment de l’equip perquè no acaba de trobar-se. Els resultats al Camp Nou són contundents, però fora de casa s’han perdut moltíssims punts i el joc desplegat fins ara no acaba de convèncer. Si els blaugrana guanyen la supercopa d’Espanya i ho fan de manera clara i contundent, en sortiran reforçats de cara al segon tram de la temporada, molt important. Si perden, però, ja sigui en la semifinal o en la final, els dubtes es faran més grans. Caldrà veure si el tècnic blaugrana fa algun canvi en l’equip o, com que es tracta d’una competició amb un títol oficial en joc, continua apostant per jugar amb el seu onze titular. El que és clar és que els jugadors volen revalidar aquest títol, i més encara tenint en compte els rivals que hi participen. Sense anar més lluny, Leo Messi és el màxim golejador de la competició, amb tretze gols, i ja n’acumula vuit en el seu palmarès. De la inspiració de l’argentí dependrà l’èxit del Barça en aquesta nova supercopa d’Espanya. També del seu company Luis Suárez, escollit millor jugador del mes de desembre en la lliga (Messi ho va ser al novembre). L’uruguaià ha marcat tres gols i ha fet sis assistències en el mes que tot just acabem de deixar enrere. Suárez ha anotat 14 gols en 22 partits fins ara.

El FC Barcelona ha volgut que l’equip estigui ben representat i l’expedició oficial està encapçalada pel president, Josep Maria Bartomeu, que ha estat acompanyat pel vicepresident, Jordi Moix, i els membres de la junta directiva Javier Bordas, Silvio Elías, Jordi Calsamiglia, Marta Plana i David Bellver, així com pel CEO del club, Òscar Grau. El president blaugrana, abans d’enlairar-se, va estar parlant amb gairebé tots els jugadors i també va voler saludar personalment els joves del planter que han viatjat amb el primer equip. Després d’aterrar, ahir a la tarda, l’equip va anar directament cap a l’hotel a descansar. Avui faran l’entrenament oficial a les 16.30, hora de Barcelona. Abans, Ernesto Valverde atendrà els mitjans de comunicació juntament amb Sergio Busquets.

LLISTA

Valverde s’hi endú Riqui Puig, Araújo, Collado, Ansu Fati, Carles Pérez i Iñaki Peña

RELLEVANT

Un triomf podria rearmar l’equip de confiança; una derrota, fer créixer els dubtes
Neto (porter)
Iñaki Peña (porter)
Arnau Tenas (porter)
Semedo (defensa)
Umtiti (defensa)
Piqué (defensa)
Lenglet (defensa)
Araújo (defensa)
Wague (defensa)
Todibo (defensa)
Jordi Alba (defensa)
Junior (defensa)
S. Roberto (migcampista)
De Jong (migcampista)
A. Vidal (migcampista)
Busquets (migcampista)
Rakitic (migcampista)
Collado (migcampista)
Riqui Puig (migcampista)
Messi (davanter)
Griezmann (davanter)
Luis Suárez (davanter)
Carles Pérez (davanter)
Ansu Fati (davanter)

EXPEDICIÓ

Va arribar ahir a la tarda a Jiddah, amb el president Bartomeu al capdavant

Simeone també recorre al filial

L’entrenador de l’Atlético de Madrid, El Cholo Simeone, també va recórrer al filial per completar la convocatòria per a la supercopa d’Espanya. El tècnic s’hi ha endut cinc jugadors: Álex, Manu Sánchez, Riquelme, Camello i Germán Valera. A Madrid s’han quedat Lemar i Diego Costa, lesionats, però sí que ha viatjat Koke. La llista completa és la següent: Oblak, Adán, Álex; Giménez, Arias, Lodi, Savic, Felipe, Hermoso, Trippier, Vrsaljko, Manu Sánchez; Thomas, Koke, Saúl, Marcos Llorente, Herrera, Vitolo, Riquelme; João Félix, Correa, Morata, Saponjic, Germán Valera i Camello. João Félix va analitzar el partit contra el Barça i va reconèixer que serà un duel “difícil” i que hauran de fer un gran partit conjuntament. “Individualment no podem fer-los mal”, deia. El porter Oblak també va explicar que viatgen amb confiança tot i que s’enfronten amb el Barça. L’àrbitre del partit serà José Luis González González, de Castella-la Manxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)