Barça

El rei vol continuar regnant

El Barça busca avui a l’Aràbia Saudita, contra l’Atlético de Madrid, la classificació per a la final de la supercopa, competició que domina en el palmarès amb tretze títols

Ernesto Valverde, després de l’empat en el derbi contra l’Espanyol, podria sacsejar l’equip amb l’entrada d’homes com ara Semedo, Umtiti i Arturo Vidal

Barça i Atlético de Madrid lluitaran avui, des de les vuit de la tarda a Catalunya, per una plaça en la final de la supercopa, que estrena format i ha marxat fins a l’Aràbia Saudita en una edició inèdita a canvi de 120 milions d’euros per tres anys. L’estadi Rei Abdal·là de Jiddah, amb les seves 62.000 entrades venudes, és l’escenari dun duel tan igualat com el que es va disputar fa poques setmanes a milers de quilòmetres de distància, al Wanda Metropolitano, i que va decidir Lionel Messi amb un gol en els últims minuts. Precisament l’argentí és un dels grans reclams per al públic local, gran amant del futbol. No és d’estranyar. Messi, tenint en compte només aquesta competició, és el màxim golejador de la supercopa, amb tretze gols. I si diumenge el Barça és a la final contra el Real Madrid i la guanya, el de Rosario serà el jugador amb més títols. En suma ara vuit, l’últim el va aixecar ell com a capità l’any passat a Tànger, quan el Barça va derrotar el Sevilla (2-1), amb gols de Piqué i Dembélé.

El francès és una de les absències d’aquesta supercopa. Ell, Arthur i Ter Stegen són les baixes destacades de l’equip d’Ernesto Valverde, que arriba a Jiddah després de proclamar-se campió d’hivern, però amb dubtes creixents sobre el seu joc, sobretot després de no haver estat capaç de passar de l’empat en el derbi contra l’Espanyol, cuer de la lliga.

Sensacions ben oposades són les de l’Atlético de Madrid. Després de caure contra el Barça, fins i tot Diego Simeone descartava el seu equip de la lluita pel títol, però els últims resultats han apropat els madrilenys a només cinc punts del Barça i el Real Madrid. Els de Simeone han viatjat amb les baixes per lesió de Diego Costa i Lemar i amb el dubte de Koke, que va entrar en la llista de convocats, però que serà dubte fins a última hora. Simeone podrà seure finalment a la banqueta. L’any 2014, en la supercopa que l’Atlético de Madrid va guanyar contra el Real Madrid, va ser expulsat per haver donat un cop a un assistent i va ser sancionat amb vuit partits, dels quals encara havia de complir la meitat, però la federació espanyola va explicar que aquella sanció ja ha prescrit.

Per al partit d’avui, tenint en compte l’esforç del derbi de dissabte, el viatge i la possible final de diumenge, Valverde podria fer alguns canvis respecte l’alineació que va jugar contra l’Espanyol. Semedo i Umtiti tenen opcions d’entrar en la defensa, igual que Arturo Vidal, que va fer una bona segona part en el partit de Cornellà-el Prat, i va aconseguir el segon gol del Barça. Poc probable és que el tècnic blaugrana variï la seva davantera, amb la presència del nou trident que formen Griezmann, Luis Suárez i Messi. Sacsejar una mica l’equip per buscar una millora en el joc que porti el Barça a poder lluitar diumenge per la seva catorzena supercopa.

En cas de derrota, retorn immediat cap a Barcelona.

MESSI

Va decidir fa poques setmanes el partit de lliga i suma 13 gols en la competició

BAIXES

Dembélé, Arthur i Ter Stegen són baixa en el Barça; Diego Costa i Lemar, en l’Atlético

PLE

Les 62.000 entrades del modern estadi Rei Abdal·là ja estan venudes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)