Barça

No volies caldo? Doncs quatre mesos de baixa

Notícia pèssima. Suárez és operat del genoll dret, però estarà de baixa molt més temps del previst i el Barça queda sense el seu 9 gairebé fins a final de temporada

Luis Suárez estarà finalment quatre mesos de baixa. No volies caldo? Dues tasses! El davanter uruguaià va ser operat ahir al matí tal com estava previst pel doctor Ramon Cugat, però un cop al quiròfan l’equip mèdic va comprovar que l’estat real del genoll dret del futbolista era pitjor del que s’havia pronosticat en un primer diagnòstic. A Suárez se li va practicar una artroscòpia per mirar de fer net dels problemes al menisc extern que el persegueixen des de fa temps i que es van accentuar després del derbi contra l’Espanyol –va jugar infiltrat contra l’Atlético en la supercopa–, però ahir es va confirmar la tragèdia. Inicialment s’havia parlat d’un període de baixa aproximat d’entre quatre i sis setmanes. Finalment seran quatre mesos. Galleda d’aigua freda .

Els problemes de Suárez al seu castigat genoll dret no són nous. Fa dos anys ja va haver de seguir un tractament conservador per evitar passar per la sala d’operacions i va aprofitar les diverses aturades de la lliga per seleccions per descansar. No va anar amb l’Uruguai i va fer tractament específic, i va anar trampejant la situació. També va patir del genoll l’any passat. Mesos d’alts i baixos pel que fa a pics de dolor i finalment cita obligada amb el quiròfan el 9 de maig passat, amb aquella polèmica operació després del desastre de Liverpool que el va deixar sense possibilitats de jugar la final de copa contra el València. Una final que el Barça acabaria perdent (2-1). Luis Suárez, segons el parer de molts aficionats, va prioritzar la seva presència en la copa Amèrica i per això va optar per operar-se aleshores. Aquell capítol va originar moltíssim soroll i molts li van saltar al coll. L’uruguaià fins i tot es va veure obligat a publicar una carta oberta als culers per defensar el seu compromís amb el club .

Fins a mitjan maig

La baixa de Suárez és una molt mala notícia per al Barça. Els números són clars: el charrúa ha participat en 21 dels gols que ha marcat l’equip en aquests primers sis mesos de competició. Ha marcat catorze gols (onze en la lliga i tres en la Champions) i ha repartit un total de set assistències. Només Messi i Benzema han fet més gols que ell i ningú ha repartit més assistències.

Suárez es perdrà gairebé tota la temporada. Com a màxim podria reaparèixer en els tres últims partits de lliga (Valladolid, Osasuna i Alavés) i en una hipotètica final de la Champions.

Escarmentats pel cas Boateng

La baixa de Luis Suárez fins a mitjan mes de maig trastoca per complet la planificació de la secretaria tècnica del club i obre un debat intern: fitxar en aquest mercat d’hivern o confiar en el trident Ansu Fati-Carles Pérez-Dembélé com a socis de Messi i Griezmann. A Ousmane no se l’espera fins a mitjan febrer com a mínim, i el seu historial mèdic amb les lesions reclama prudència. Més garantia ofereix el rendiment ofert per Ansu Fati i Carles Pérez, dos actors sorpresa de l’inici de temporada, que ara veuen com se’ls obre una porta per tornar a tenir protagonisme en el primer equip. Ansu Fati suma dos gols en la lliga i una assistència i Carles Pérez, un gol i una assistència. També saben què és marcar en la Champions. Tots dos van enlluernar tot Europa en el partit contra l’Inter al Giuseppe Meazza. El club té noms sobre la taula (vells rockers com ara Carlos Vela i Stuani, i apostes joves com ara Donyell Malen i Victor Osimhen...), però el que té clar és que vol fugir d’errors pretèrits com el de Kevin Prince Boateng. El ghanès, fitxat en el mercat d’hivern de l’any passat, va acabar participant únicament en tres partits de lliga en tota la segona volta del campionat (Valladolid, Osca i Celta), no va arribar a debutar en la Champions i en la copa va jugar un sol partit, contra el Sevilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)