Barça

Se’n va com un senyor

Comiat. Ernesto Valverde va deixar la ciutat esportiva deu minuts abans que comencés el primer entrenament del Barça de Quique Setién

Ahir, quan faltaven deu minuts per les onze del matí, l’hora prevista perquè comencés el primer entrenament del Barça de Quique Setién, el cotxe d’Ernesto Valverde sortia de l’aparcament de la ciutat esportiva del FC Barcelona, deixant enrere dos anys i mig de la seva vida professional. Segurament els més intensos. Com qui viu el seu últim dia a l’oficina, el tècnic va anar a recollir les seves coses i va coincidir amb el president i el director esportiu que l’han destituït, Josep Maria Bartomeu i Éric Abidal, i amb l’entrenador que ocuparà el seu lloc, Quique Setién. La trobada va ser cordial, no podia ser d’una altra manera. “He estat a la ciutat esportiva, al vestidor, i he vist Valverde. Ens hem fet una abraçada. També ho ha fet amb Quique i amb Abidal”, explicaria Bartomeu una estona més tard, en la presentació de Setién.

Abans d’abandonar definitivament les instal·lacions del Barça, Valverde va deixar una carta de comiat als aficionats blaugrana en què, a més d’agrair la confiança de Bartomeu i la seva junta, mostra també el seu agraïment als treballadors del club i, per descomptat, als jugadors, amb els quals ha guanyat quatre títols. El txingurri considera que les dues temporades i mitja que ha passat al Barça han estat, des de bon principi, intenses, i que ha viscut moments bons i dolents. Finalment, el ja exentrenador blaugrana desitja molta sort al seu successor.

Futbolistes agraïts

Les reaccions dels jugadors del Barça no es van fer esperar. Des de les xarxes socials, van acomiadar-se de qui ha estat el seu entrenador amb missatges carregats d’afecte. “Gràcies per tot, mister. Segur que t’anirà genial allà on vagis perquè, a més de ser un gran professional, ets una magnífica persona. Molta sort i una abraçada gran”, va escriure Leo Messi en el seu compte d’Instagram. “Moltes gràcies, mister, per tots els moments que hem viscut com a professionals. Em quedo amb la part positiva i amb el gran ésser humà que ets. Gràcies a tu i a tot el teu staff pel professionalisme. Us desitjo molta sort per al futur!!”, va publicar Luis Suárez. Piqué destacava la part personal del tècnic: “Marxes deixant l’equip líder i guanyant 2 lligues en 2 anys. Ha estat un honor treballar a les teves ordres i espero que et vagi tot genial. Sempre és un plaer encreuar-se en la vida amb persones com tu. Una forta abraçada, mister.” Ansu Fati es mostrava especialment agraït: “Em vas donar l’oportunitat de complir un dels meus somnis, em vas fer sentir sempre com un més. Vull agrair a tot el teu staff tot el que vaig aprendre treballant al vostre costat, et desitjo tot el millor i molts èxits. Estaré eternament agraït!” I a Twitter, Arthur Melo signava un missatge no menys elogiós que els altres: “Avui es tanca el cicle d’una persona molt important des de la meva arribada al FC Barcelona. Soc aquí per agrair a l’entrenador Ernesto Valverde haver-me rebut tan bé al club. Vas ser fonamental per a la meva adaptació.”

LA REACCIÓ DELS JUGADORS A LES XARXES

Segur que t’anirà genial allà on vagis perquè, a més de ser un gran professional, ets una magnífica persona
Leo Messi
Em vas donar l’oportunitat de complir un somni, em vas fer sentir com un més. T’estaré eternament agraït!
Ansu Fati
Marxes deixant l’equip líder i guanyant 2 lligues en 2 anys. Ha estat un honor treballar a les teves ordres
Gerard Piqué
Gràcies per aquests dos anys i mig, ‘mister’. Us desitjo el millor, tant a tu com al teu cos tècnic
Sergio Busquets
Moltes gràcies, ‘mister’. Em quedo amb la part positiva i amb el gran ésser humà que ets. Molta sort per al futur!
Luis Suárez

Diu adéu en una senzilla carta de comiat als culers

Estimats culers.

La meva etapa com a tècnic del FC Barcelona ha arribat a la seva fi. Han estat dues temporades i mitja molt intenses ja des del principi. En aquest temps he viscut moments molt alegres celebrant victòries i títols, però també altres de durs i difícils. Però per sobre de tot vull destacar l’experiència viscuda i l’afecte que he sentit dels aficionats durant aquesta etapa.

Vull agrair al president Josep Maria Bartomeu i la Junta Directiva l’oportunitat que em van donar de dirigir aquest equip i la seva confiança durant tot aquest temps. També m’agradaria agrair el suport i el tracte de tota la gent que m’ha acompanyat al Club durant aquestes dues temporades i mitja i especialment als que treballen en el primer equip i al seu voltant i amb els quals he compartit tants moments a la Ciutat Esportiva i en els desplaçaments. Evidentment també vull agrair als jugadors tota la feina i l’esforç que ens han permès celebrar quatre títols junts. A partir d’ara els desitjo tota la sort de món, així com al nou tècnic, Quique Setién.

Una abraçada a tots.

Visca el Barça i Visca Catalunya.

Ernesto Valverde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)