Barça

“Necessitàvem un impuls”

Bartomeu. El president justifica el relleu de Valverde dient que la dinàmica de l’equip era molt millorable, però reconeix que les formes com s’ha produït no han estat les més adequades

No era un dia fàcil per a Josep Maria Bartomeu. Calien explicacions. Havia de donar la cara per justificar l’acomiadament d’Ernesto Valverde amb l’equip líder en la lliga i classificat per als vuitens de la Champions, però sobretot argumentar la forma com s’havia produït aquest relleu, amb poquíssim tacte cap al ja exentrenador de l’equip després de negociar obertament amb altres entrenadors i fer-ho a la seva esquena, sense ni tan sols avisar-lo i assistint atònit al seu acomiadament en diferit. En aquest apartat el president del Barça sí que es va mostrar autocrític i va admetre que la imatge de l’entitat quedava tocada. “A mi m’hauria agradat que les coses s’haguessin fet millor, és evident. El tarannà de la junta no és aquest. En les últimes setmanes i mesos hem parlat amb molts entrenadors sobre el futur, també amb Quique Setién, però no es va fer públic. El treball estava fet. Però, és clar, en els últims moments va sortir un nom (el de Xavi) que no havia d’haver sortit. Sempre havíem treballat amb discreció i havíem parlat amb molts entrenadors”, va explicar. Una explicació que sobta perquè Setién minuts després va dir que amb ell hi havien contactat dilluns i que els va donar el “sí” al cap de cinc minuts, i també perquè es va poder intuir que acusava Xavi o el seu entorn d’haver filtrat el viatge a Doha per reunir-se amb ell.

Bartomeu va ser més clar a l’hora d’explicar els motius pels quals havien decidit reemplaçar Valverde. Va comentar, fins i tot, que aquest moviment no hauria d’haver sorprès el tècnic perquè ja li havien transmès la preocupació per la dinàmica de l’equip en diverses ocasions. “Sabíem que la dinàmica de l’equip era millorable. Els resultats estaven molt bé, primers a la lliga i a vuitens de la Champions, però la imatge era millorable. N’havíem parlat amb l’Ernesto. Sempre hem estat molt propers. Hem tingut molta complicitat. Aquests últims dies n’havíem parlat amb ell. Per què el canvi ara? Perquè necessitàvem un impuls a l’equip per afrontar el que queda de temporada. Aspirem a guanyar la lliga, la Champions i la copa.” El president va recordar que ell va ser un ferm defensor de la seva continuïtat després de la desfeta de Liverpool. “Al final de la temporada passada molts demanaven la seva destitució i jo vaig confiar en ell personalment. Però en les últimes setmanes la dinàmica de l’equip no era la que volíem.” En qualsevol cas, Bartomeu, que es va definir com a “amic” seu, va tenir paraules d’agraïment i elogi cap a Valverde. “Vull agrair-li tot el que ha fet en aquests dos anys i mig. Va ser una relació molt estreta, que ens ha fet millorar a tots. Amb ell hem gaudit i hem guanyat.”

Un gran jugador i tècnic

Va donar també la benvinguda a Quique Setién, al qual va agrair que acceptés el repte d’agafar l’equip perquè “el Barça sempre té les seves dificultats”. El president va assegurar que va haver-hi unanimitat en la junta directiva quan des de la secretaria tècnica els van indicar que la seva opció era la de Setién, i va voler subratllar l’enamorament del tècnic cantàbric cap a la filosofia del Barça. “El coneixem com a tècnic i com un gran jugador que es va caracteritzar pel seu tracte amb la pilota, que cuida el joc i l’estil a la manera del Barça. Coincidim plenament amb ell. Va ser un enamorat de Cruyff i això entronca també amb la nostra essència.” Sobre el contracte, va confirmar que hi ha una clàusula que permetrà al nou president rescindir-lo el 2021 si així ho considera convenient.

Les sensacions d’Abidal

La proposta de Setién va sorgir de la secretaria tècnica, així que no hauria de sorprendre que Abidal elogiés les virtuts del nou entrenador i que fins i tot amb només un entrenament ja hagués començat a notar canvis positius en l’equip. “És un entrenador que ha demostrat la seva filosofia de joc. El més important és el feeling que té amb els jugadors, la seva manera d’entrenar i treballar, està molt centrat en els detalls. Em recorda la meva època com a jugador al Barça, on els detalls sempre han estat molt importants. Junts podem fer coses grans.”

Sobre si Xavi quedava descartat de cara al mes de juny va llançar pilotes fora. “Cada entrenador té el seu mètode. El Quique és aquí perquè té un projecte que ens agrada. Tenim confiança plena en ell i el seu staff. Hem parlat amb molts entrenadors però ara l’entrenador perfecte és Quique Setién”, va concloure.

Ha demostrat la seva filosofia de joc. El més important és el ‘feeling’ que té amb els jugadors, la seva manera d’entrenar
Éric Abidal
[Quique Setién] Es va caracteritzar pel seu tracte amb la pilota, que cuida el joc i l’estil a la manera del Barça
Josep Maria Bartomeu
[Valverde] A mi m’hauria agradat que les coses s’haguessin fet millor, és evident. El tarannà de la junta no és aquest
Josep Maria Bartomeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)