Barça

“La setmana ha anat millor del que esperava”

Quique Setién. El nou tècnic del Barça assegura que s’ha trobat un vestidor predisposat a aprendre i amb voluntat d’entendre el que demana

A Quique Setién encara li costa fer-se la idea que cada matí ha d’anar a entrenar a la ciutat esportiva Joan Gamper. “Dirigir aquests jugadors, en aquest club meravellós, és complicat d’assimilar per a una persona que no s’imaginava estar a aquest nivell”, comentava ahir el tècnic càntabre en la segona roda de premsa com a entrenador del Barça, la primera abans d’un partit. Té 700 missatges al mòbil que encara no ha pogut respondre, però assegura que no es vol distreure. Que el més important per a ell, ara mateix, és treballar, treballar i treballar... Ho va repetir diverses vegades. “Em sap greu no haver contestat”, va disculpar-se després d’una setmana de frenesí.

Setién ha tingut una setmana intensa com a tècnic blaugrana i avui, amb el seu primer onze i sobre el terreny de joc, ja deixarà entreveure en quina direcció ha treballat. “La setmana ha anat millor del que m’esperava”, va sentenciar. “Quan et presentes a un nou equip tens el dubte de com et rebran. Es nota molt la predisposició, l’actitud de tots per treballar i per acceptar els canvis. Estic content del treball i de la capacitat que tenen d’entendre tot el que demano. Ha estat meravellós”, va dir en la segona resposta d’una roda de premsa que va durar mitja hora.

En aquesta entrada amb bon peu del tècnic càntabre al vestidor hi té a veure la comunicació amb la plantilla. I un dels que té les claus és Messi. “He parlat amb ell, sí, i no negaré que és un jugador especial. Però he volgut parlar amb tots: amb Piqué, amb Neto, amb Marc André... Serà el més habitual. M’agrada parlar i debatre amb els jugadors”, va comentar Setién, que també va voler incidir en el fet que, tot i les jerarquies evidents, tots els jugadors tindrien les seves oportunitats. També els del B: “Vull conèixer els jugadors del B, al camp i a fora. Tots tindran les seves opcions”, va dir. A Setién també li agrada participar en l’entrenament. “Feia sis mesos que no tocava pilota i ja els he dit que aniré a millor. Ara em fa mal el maluc, el genoll... M’agrada estar amb el futbolista, transmetre, tenir-lo a prop. Participar en els rondos. Continuo sentint-me un d’ells. Em dona energia”, va explicar.

Guanyar o jugar bé?

La pregunta del milió. De fet, va voler-la matisar. “A Sevilla ja em va donar problemes. Sempre vull guanyar. Si guanyo però jugo malament no me’n vaig content a casa. I mai diré al jugador que prioritzo els resultats però si jugues bé tens més possibilitats de guanyar. Sempre procuraré guanyar bé”, va sentenciar. I per això ha introduït uns conceptes durant la setmana que els jugadors han anat assimilant. “Contra el Granada espero un Barça que posi en pràctica tots els estímuls que hem donat. I que no es quedi aquí, que perduri en el temps”, va comentar Setién, que no va voler donar pistes de qui i com substituirà la baixa del lesionat Luis Suárez. “Qualsevol opció que plantegem a un jugador l’acceptarà amb il·lusió, perquè les necessitats de l’equip seran aquestes. L’absència de Luis és un problema perquè és un dels millors davanters del món. L’equip ho pot notar, però intentarem que sigui el mínim”, va comentar Setién, que avui està d’estrena.

EL VESTIDOR

“Es nota molt la predisposició i l’actitud de tots per acceptar els canvis”

MESSI

“És especial. He parlat amb ell, però també amb la resta; serà el més habitual”

EL FILIAL

“Riqui és un gran jugador i tindrà oportunitats, però tots els del B en tindran”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)