El Barça de Setién comença guanyant

Barça. Un solitari gol de Messi dona el triomf (1-0) a un conjunt blaugrana que, davant el Granada, recupera el lideratge en la lliga i el protagonisme a través de la possessió de pilota

El camí de Quique Setién a can Barça ha començat amb victòria. Davant el Granada, el conjunt local ha tingut poc premi pel monòleg de futbol de posició que ha protagonitzat. Només Messi, en la segona part, ha traduït el domini del Barça amb l’1-0 definitiu. L’expulsió de Germán en el minut 69 ha donat un cop de mà al nou conjunt blaugrana, que ja deixat les primeres pinzellades de què vol seu nou tècnic. El Granada, ben situat al camp durant tot el duel, s’ha quedat a les portes d’un bon resultat al Camp Nou.

Ja en l’inici, el Barça s’ha instal·lat al camp visitant des de l’inici. Perquè el Granada ha decidit començar la pressió a la línia del mitjos però també perquè la nova proposta futbolística culer pretén ofegar el rival amb el domini total de la pilota. I així ha estat: amb una sortida molt marcada amb una línia de 3 formada per Sergi Roberto, Piqué i Umtiti, amb el carril esquerre sencer per Jordi Alba, amb molts jugadors ocupant la zona ampla -Messi de fals 9- i amb Ansu obrint la banda dreta. El jove jugador del Barça, de fet, ha estat qui ha tingut les primeres ocasions del Barça de Setién. El porter del Granada i la falta de punteria han evitat el gol. També ho ha provat Arturo Vidal, que ha culminat una jugada col·lectiva amb una rematada tímida. Li ha faltat clarividència al Barça en els metres finals i s’encallava massa intentant-ho per un carril central molt embussat. Ha estat la tònica de tot el duel. El Granada, però, no ha inquietat en cap moment i només un xut de Carlos Fernández molt creuat ha sobrevolat els dominis de Ter Stegen, que avui recuperava la titularitat. De nou, Ansu i també Messi han buscat la porteria visitant abans del descans però sense sort.

En la represa, el guió ha estat similar. El Barça ha seguit mantenint la possessió i Messi ha tingut una primera oportunitat però qui ha estat més a prop del gol ha estat el Granada: Eteki ha estavellat un xut ras a la fusta de la porteria blaugrana. La reacció local ha estat demolidora i el Barça s’ha avançat Messi ha culminat una gran jugada col·lectiva amb una passada a la xarxa amb la cama dreta. Abans, però, els visitants han perdut Germán, expulsat per doble groga.

Amb Riqui Puig sobre el camp -ha substituït un Rakitic espès-, el Barça ha guanyat un punt de dinamisme i ha ofegat encara més el Granada, que no ha reaccionat al gol blaugrana. Quique Setién comença el seu camí a can Barça amb victòria.