Barça

“La copa ja m’agradava com a jugador; la volem”

Quique Setién. Entrenador del FC Barcelona

“Sempre dono importància a totes les competicions, també a la copa. Sempre m’ha agradat la copa. Ja m’agradava en la meva etapa com a futbolista. Tingueu clara una cosa: intentarem guanyar-la.” Són paraules d’ahir de Quique Setién abans de l’últim entrenament fet a la ciutat esportiva i abans de volar cap a Eivissa. El missatge és clar. Pep Guardiola, ja en el seu primer any, va tornar a dotar la copa del prestigi que mereix i Setién ha arribat disposat a mantenir el discurs. La consigna és clara: tornar a aixecar un títol que la temporada passada va escapar-se en aquella fatídica final del Benito Villamarín contra el València (2-1), posterior al trauma de Liverpool. El Barça ha manat en aquesta competició en els últims anys –ha guanyat sis de les últimes onze (2009, 2012, 2015, 2016, 2017 i 2018)– i somia amb la reconquesta. Setién vol un títol que van aixecar Pep, Luis Enrique i Valverde. Perquè el càntabre ha vingut amb la voluntat que el públic del Camp Nou torni a disfrutar del futbol del seu equip, però no ens enganyem, també ha vingut a guanyar títols. Que llegir no ens faci perdre l’escriure.

Setién afronta el partit d’aquest vespre amb total seriositat. Tant és que el rival sigui un equip de segona B. És l’estrena del Barça en la competició i és tot just el segon partit de Setién a la banqueta blaugrana. L’objectiu: continuar millorant la imatge futbolística, créixer en l’assimilació d’automatismes, incloure més jugadors a la causa i fer el primer pas cap a la final del dia 18 d’abril: “Jugar a un sol partit ho complica i respectem l’Eivissa al màxim. El format és el que és. No hi ha lloc per als errors. Si penses a llarg termini està bé que es jugui a partit únic, perquè allibera els nostres futbolistes d’una càrrega de partits major, però això alhora converteix partits com aquest en partits trampa.” “Estem contents per com va anar el debut contra el Granada. Ens hem trobat una plantilla molt receptiva i amb ganes de treballar. Vam veure coses que ens van agradar. Ara volem mantenir la mateixa dinàmica i aprofundir en els mateixos conceptes en el partit contra l’Eivissa.”

Més enllà del debut en la copa, a Setién li van preguntar ahir per moviments del mercat d’hivern. Després de les marxes d’Aleñá i Todibo, el tècnic és prudent a l’hora de deixar marxar més futbolistes. També demana calma a l’hora d’apostar per un 9 com a recanvi de Suárez. El club està escarmentat amb el fracàs de Boateng de fa un any i Setién prefereix “madurar” les possibles alternatives, siguin a fora o al planter: “Estem parlant d’aquest tema amb la direcció esportiva. Encara hem d’acabar d’avaluar la situació i les opcions. Ho volem acabar de madurar. Ara mateix em preocupa més el partit contra l’Eivissa o la visita a Mestalla.” “Pel que fa a més sortides, el que puc dir és que ara mateix compto amb tots els jugadors que tinc a disposició. Tots els jugadors que tenim em serveixen.” I dins d’aquest panorama, apareix també el nom de Dembélé. Si bé és cert que no és el mateix perfil que Suárez, sí que suposa una alternativa més en atac. El seu retorn es preveu per a aquest mes de febrer i Setién es mostra positiu: “Dembélé és un jugador extraordinari. Malauradament no ha pogut mai acabar de tenir continuïtat, però és un jugador importantíssim i esperem que ens pugui ajudar, i molt, en el futur.”

SOBRE L’EIVISSA

“Jugar a partit únic ho complica. Respectem el rival i el format és el que és”

RELLEU DE SUÁREZ

“El 9? Estem parlant amb el club. És un tema que volem madurar bé”

SATISFET

“Ens hem trobat una plantilla molt receptiva i amb ganes de treballar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)